23948sdkhjf

20 blev kidnappet – 19 overlevede

Efter at 20 søfolk fra det 19.117 t.dv. store  produkttankskib 'Duke' blev kidnappet ud for Nigeria den 15. december, er det nu lykkedes at vriste besætningen fri af piraternes klør. 

Det oplyser den skibets britiske ejer, Union Maritime, i en opdatering

Desværre er det kun 19 af de kidnappede, der er kommet igennem hændelsen med livet i behold. 

- Det er med dyb sorg, at vi må meddele, at en af vores højt værdsatte besætningsmedlemmer, en befaren matros, tilsyneladende var syg ved kidnapningen, og døde kort derefter, skriver Union Maritime.

Rederiet vil nu hente oplysninger hos de andre besætningsmedlemmer og lover, at dødsfaldet vil blive efterforsket til bunds. 

Læs også: Ni kidnappet fra BW-fartøj ved Nigeria

- Vores sympati og kondolencer går til pårørende, familie og venner i denne tragiske stund. Matrosens nærmeste familie er blevet informeret og modtager støtte, skriver Union Maritime. 

De resterende 19 har været igennem et lægetjek og meldes at være i god behold, omstændighederne taget i betragtning. Nu venter en debriefing hos de lokale myndigheder, inden turen snarest muligt går hjem til familierne. 

Som Søfart tidligere har skrevet, forsvandt kontakten med skibet ifølge skibets manager, indiske V.Ships Ship management, ved syv-tiden om morgenen den 15. december. Skibet skød 10,7 knob, da det blev angrebet, og de 20 indiske besætningsmedlemmer blev taget med. Det sidste besætningsmedlem, en nigeriansk kadet, blev efterladt på skibet. 

Læs også: Der var færre piratangreb i 2019 – bare ikke i Guinea-bugten

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11