23948sdkhjf

'Pacific Osprey' opdateret til ny hollandsk kontrakt

Installationen af 140 11 MW-havmøller kræver nyt grej på jack up-skibet

Offshore vind-rederiet Swire Blue Ocean har landet en ny kontrakt, hvor rederiet skal installere 140 store havmøller for Vattenfall.

Der er tale om Siemens Gamesa-møller med en kapacitet på 11 MW stykket, og arbejdet med at løfte, transportere og installere de store møller har gjort det nødvendigt at opdatere udstyret på Swire Blue's jack up-skib 'Pacific Osprey'.

Derfor vil skibets hovedkran være i stand til at løfte 1200 ton, når kontrakten skal føres ud i livet, og kranens rækkevidde vil blive forlænget med 15 meter, fremgår det af en pressemeddelelse.

De 140 møller kommer til at udgøre etape tre og fire i havmølleparken Hollandse Kust Zuid, som Vattenfall vandt kontrakten på i juli 2019, efter at energiselskabet i forvejen havde vundet etape et og to. 

I Swire Blue Ocean ser man projektet som et springbræt i offshore vind-segmentets tungeste klasse. 

- Vi glæder os til en sikker og effektiv turbineinstallation med 'Pacific Osprey's opdaterede kran. Ydermere gør denne kontrakt Swire Blue Ocean i stand til at træde ind i næste generation af havmøller og demonstrerer vores evne til at tilpasse os til den hurtige udvikling af markedet, Mikkel Gleerup, CEO i Swire Blue Ocean, i pressemeddelelsen.

Læs også: Northern Offshore indtager Japan med ny alliance

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.16