23948sdkhjf

Maersk Tankers øremærker barsel til mænd globalt

Er man nybagt far, og arbejder hos Maersk Tankers på lands, kan man nu se frem til fire ugers betalt barsel. 

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse

Det betyder i praksis, at den betalte fædreorlov bliver forlænget med to uger for ansatte i Danmark, USA og Singepore, imens forlængelsen er på tre uger for ansatte i Rumænien og Indien. 

Den øremærkede barsel er en del af en ny politik for forældreorlov, der skal øge fastholdelsen af medarbejdere, når de bliver forældre. 

- Vi vil gerne tilbyde et arbejdsmiljø, der sikrer trivsel, og hvor medarbejdere kan realisere deres fulde potentiale. Det indebærer at give dem den flexibilitet, der skal til, for at de kan udfylde deres roller som både medarbejdere og forældre, siger Maersk Tankers' HR-direktør Prakash Thangachan i pressemeddelelsen. 

Foruden den øremærkede barsel til mænd tilbyder Maersk Tankers nu blandt andet rådgivning i at balance arbejde og privatliv. De nye tilbag kommer oveni en ordning, hvor rederiets landbaserede medarbejdere har muligheden for at arbejde på 20 pct. nedsat tid til fuld løn i et halvt år efter, at de vender tilbage til jobbet fra en barselsorlov på mindst 18 uger. 

Mens de landbaserede mænd hos Maersk Tankers altså kan se frem til mere barsel, må rederiets 2.700 søfarende som hidtil klare sig med en enkelt uges fædreorlov. Til gengæld forsøger rederiet så vidt muligt at tilrettelægge søfolkenes rotation, så de får mest mulig tid med familien i forbindelse med børnefødsler, oplyser Maersk Tankers.

Læs også: Maersk Tankers stifter ny shipping-virksomhed

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172