23948sdkhjf

Semco og Bladt vinder US-kontrakt sammen

I et nyt joint venture har Semco Maritime og Bladt Industries vundet en kontrakt på en undersøisk transformerstation til en ny havmøllepark i USA. Det oplyser Semco i en pressemeddelelse.

De to maritime leverandører danner et joint venture med henblik på at designe og fremstille transformerstationen, der får en kapacitet på 1200 MW. Stationen kommer til at bestå af en topside på 4700 tons og et jacket-fundament på 3000 tons.

Projektet omfatter ingeniørarbejde, indkøb og selve fremstillingen. Bladt Industries står for stålstruktur og jacket-fundament, mens design, indkøb og installation af elektrisk udstyr, nødsystemer og inter-array-kabler håndteres af Semco Maritime. Den nye offshore substation skal leveres fra Bladt Industries i Danmark i 2024.

Det er Mayflower Wind Energy – et joint venture mellem Shell New Energies US og EDPR Offshore North America – der har tildelt de danske virksomheder kontrakten. Den aktuelle havmøllepark bliver opført omtrent 40 km syd for Nantucket i staten Massachusetts, og får en kapacitet på 804 MW. Til sammenligning får Kriegers Flak, der vil være Danmarks største havmøllepark, når den står færdig i 2021, en kapacitet på 605 MW.

- Mayflower Wind-projektet giver os en unik mulighed for at etablere vores virksomheder som erfarne pionerer i den spirende og lovende amerikanske havvindindustri, siger Carsten Nielsen, Senior Vice President, Renewables, Semco Maritime.

Læs også: Dansk-tysk rederisamarbejde i offshore vind har base i Esbjerg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156