23948sdkhjf

Dansk offshore vind-rederi vender forretningen helt på hovedet

Navnet er nyt, rederiet forlader Svendborg, flådeoperationen bliver udliciteret og et kendt ansigt kommer i toppen af bestyrelsen

En omstrukturering af de helt store er, hvad offshore vind-rederiet A1 Partners netop har foretaget.

Rederiet har siden etableringen i 2017 udnyttet de gode muligheder for at købe billig og lettere brugt offshore-tonnage i det sløje marked for forsyningsskibe, som efter ombygning er blevet brugt inden for offshore vind til beboelse og walk-to-work-facilteter, hvor møllearbejdere via en bevægelseskompenserende gangbro kan gå sikkert fra skib til møllefundamentet. 

Blandt de tre stiftere af A1 Partners har der dog været uenighed om den fremtidige retning for rederiet. Efter at den ene medstifter Søren Toft-Jensen i efteråret købte de to andre medstiftere ud af rederiet, er det angiveligt blevet nemmere at opnå enighed, og nu kommer der så helt andre boller på suppen i det rederi, der siden sin start i 2017 har været drevet fra Svendborg.

Nu er det slut med både navnet A1 Partners og hovedkontoret i Svendborg. Fra at være et rederi i traditionel forstand med omtrent 250 medarbejdere kommer virksomheden fremover til at være en udbyder af tonnage. Navnet er ændret til Wilson Offshore. Både den kommercielle og operationelle håndtering af flåden vil fremover blive varetaget af World Marine Offshore i Esbjerg. Og Christian W. Berg, der tidligere har været CEO i offshore-rederiet Viking Supply Ships, bliver ny bestyrelsesformand.

- Wilson Offshore har en flåde bygget til det formål at servicere den hastigt voksende offshore vind-sektor, og fokus vil fremover være at etablere virksomheden som en førende udbyder high end-fartøjer og forberede virksomheden til fremtidig vækst, udtaler Christian W. Berg i en pressemeddelelse.

Med omstruktureringen er der heller ikke længere brug for at have Kim Wichmann-Hansen som adm. direktør. En post, han har varetaget på midlertidig basis, og som han nu forlader pr. 15. januar. 

Efter at Christian W. Berg tog afsked med det skrantende Viking Supply Ships i efteråret 2016, efter at han igennem et halvt års tid havde været på orlov fra CEO-posten af familiære årsager. I 2017 grundlagde han Bech Offshore, der tilbyder kommercielt management og konsulentbistand inden for offshore-sektoren. 

Efter at Søren Toft-Jensen købte Henrik Olsen og Tom Østerlund Nielsen ud af det daværende A1 Partners, sad han på 99,2 pct. af aktierne. 

Wilson Offshore har nu otte skibe i flåden, hvoraf de seks er egnede til opgaver i offshore vind. De to resterede vil blive solgt fra. 

Læs også: Søren Toft-Jensen køber delejere ud af A1 Offshore

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125