23948sdkhjf

MHI Vestas vælger Rønne Havn som udskibningshavn

Havnen i Rønne kommer til at udgøre MHI Vestas’ base for etableringen af havmølleparken Arcadis Ost 1.

Den 257 MW store havmøllepark skal installeres i 2022 ud for den tyske halvø Rügen og kommer til at bestå af 27 styk V174-9.5 MW-vindmøller.

Havnen skal dels fungere som udskibningshavn og dels som base for præ-montage.

I MHI Vestas begrunder chef for havnekontrakter Peter Toft Madsen valget af Rønne Havn med kapaciteten til at håndtere tunge projektlaster. 

- Udover at havnen kun ligger 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, så er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten ved hjælp af vores indlejede crawler cranes. Netop dette er noget, som industrien har brug for, siger han i en pressemeddelelse.

Hos Rønne Havn er der naturligt nok stor glæde over MHI Vestas’ valg:

- Jeg er glad for at se, at vores nye specialdesignede infrastruktur bliver taget så godt imod af vores offshore wind-relaterede kunder, og ser frem til at byde MHI Vestas’ mandskab velkommen på havnen, siger Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn, i meddelelsen.

Havnen har satset massivt på at tiltrække dels krydstogtkunder og offshore vind-projekter. Derfor blev der i perioden oktober 2017 og to år frem bygget et 150.000 kvm stort havneareal, der er specialdesignet til at kunne håndtere de særdeles tunge projektlaster, som offshore vind-industrien kræver.

Samlet set er der 575 meter kaj i det nye område, der er dimensioneret til at kunne være 50 ton pr. kvm. Vanddybden er øget til 11 meter, en ny bølgebryder skal sørge for rolige manøvreforhold i havnen, og der er monteret ro/ro-ramper, som er målrettet særoperationer.

Læs også: Rønne forventer krydstogtboom i 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109