23948sdkhjf

Marstal Navigationsskole har fundet sin nye rektor

Erfaren kvinde indtager kommandobroen på Marstal Navigationsskole
Marstal Navigationsskoles bestyrelse har enstemmigt valgt ny en rektor for skolen. Valget faldt på 54-årige Helle Bak Poulsen, som tiltræder i den nye stilling 1.februar 2020. Det skriver Marstal Navigationsskole i en pressemeddelelse.

Helle Bak Poulsen afløser Jeppe Carstensen, der efter tre år som rektor valgte at sige op i oktober for at søge nye udfordringer.

Læs også: Rektor forlader Marstal Navigationsskole

Hun er uddannet skibsfører fra netop Marstal Navigationsskole i 1997 og har senere taget hhv. en master i naturfagsundervisning og læst Mellemøststudier på Syddansk Universitet, fremgår det af hendes Linkedin-profil.

Ifølge pressemeddelelsen har bestyrelsen i sit valg lagt stor vægt på Helle Bak Poulsens store maritime erfaring og erfaring indenfor pædagogik og undervisning.

- Helle er i sin tid uddannet på netop Marstal Navigationsskole og har gennem de sidste 11 år opbygget en stor erfaring, maritimt, ledelses- som undervisningsmæssigt bl.a. som lektor på skolen. Den titel kan hun nu se frem til at udskifte med rektortitlen, hedder det.

Marstal Navigationsskole har gennem de seneste år været i en rivende udvikling. En ny skibsføreruddannelse er kommet flyvende fra start, og der er planlagt en ny færgenavigatøruddannelse.

Skolen har desuden indledt et samarbejde i det sydfynske, der skal styrkes i årene frem med formålet at få landets stærkeste maritime hub for uddannelse.

Læs også: Marstal-rektor hopper direkte til Simac

- I et stærkt ansøgerfelt fremstod Helle som en meget visionær kandidat med naturlig forståelse for og indsigt i, hvad skolen fremover har brug for, så derfor var valget ikke svært, skriver bestyrelsen.

Bestyrelsen peger på, at selv om skolens økonomi gennem de seneste år er forbedret, er der øget konkurrence fra tilsvarende uddannelsesinstitutioner i udlandet.

Læs også: Stor interesse for ny færgenavigatøruddannelse

- Derfor er det også Helles fornemste opgave at sikre, at Marstal i samarbejde med vores partnere leverer de bedste maritime uddannelser til gavn for det Blå Danmark, udtaler bestyrelsesformand Jan L. Steffensen.

Han er ikke i tvivl om, at Helle Bak Poulsen kan løse opgaven.

- Med valget af Helle får vi en erfaren, målrettet og visionær kvinde ved roret. Er der nogen, der kan føre skolen videre på den spændende rejse, vi er stævnet ud på, så er det Helle. Vi ser meget frem til, at Helle viderefører det flotte arbejde, der har bragt skolen i den position, den er i dag, siger Jan Lybecker Steffensen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125