23948sdkhjf

Handy-anløb markerer havneudvidelse i Vordingborg

Med havneudvidelsen på plads overtager udviklingsdirektør Jan-Jaap Cramer også direktørstolen i Vordingborg Havn

Den store udvidelse af Vordingborg Havn er på plads, og det er nu blevet markeret på to måder. 

Det er dels sket i form af, at handysize-skibet 'Reunion Bay' i sidste uge blev det største skib, der nogensinde har kaldt Vordingborg Havn. Det 2006-byggede skib måler 177 meter i længden og er 28 meter bredt, og det forlader Vordingborg med næsten 30.000 ton hvede i lasten. 

På Facebook skriver havnen, at anløbet forløb helt efter planen med god hjælp fra to slæbebåde og Danpilot. Sidstnævnte har i øvrigt været med til at sikre, at den nye kaj blev udformet mest hensigtsmæssigt. 

Sidste uge kom også nyheden om, at den hidtidige udviklingsdirektør i Vordingborg Havn Jan-Jaap Cramer fra årsskiftet bliver ny havnedirektør. Her tager han tager over efter Jan Michelsen, der har haft en dobbeltrolle igennem de to sidste år, hvor han både har været udviklingsdirektør i Vordingborg Kommune og direktør for havnen, skriver Sjællandske.

- Kommunen stillede en lånegaranti på 170 mio. kroner til den store udvidelse af havnen. Vi er nu kommet sikkert i mål, endda før tid og under budgettet. Opgaven er løst, så det er et godt tidspunkt at træde tilbage, siger Jan Michelsen til Sjællandske.

Den nu færdiggjorte udvidelse af Vordingborg Havn bliver dog ikke den sidste. Alle arealer er lejede ud, og en fordobling af havnens arealer er på tegnebrættet. 

Læs mere: Vordingborg Havn udvider til dobbelt størrelse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11