23948sdkhjf

Lindø tager nyt havneområde i brug

11 meter vanddybde og 375 nye kajmeter kan nu tages i brug

Når Lindø port of Odense i dag får overdraget første etape af havneudvidelsen, så bliver det med 375 meter ekstra havnekaj, som inkluderer et område, der er beregnet til særligt tungt gods.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Kajen er udstyret med et heavy load-område på 30 gange 100 meter langs kajen, som kan bære op til 35 ton per kvm, eller 105.000 ton i alt. Det betyder blandt andet, at det vil være muligt at mobilisere verdens største crawlerkraner uden at skulle foretage ekstra forstærkninger af kajen. Det er den første af sin slags i Danmark, og en af få i Europa, der kan bære så tunge elementer, oplyser havnen. 

Det er særligt offshore vind-industrien, der forventes at blive de hyppigste brugere af de nye faciliteter. 

- Vi mærker allerede nu en stor efterspørgsel på vores nye kajfaciliteter, og vi ser et enormt behov i markedet fremadrettet. Vi har allerede lejere booket ind på den nye kaj, og vores forventning er, at vi bliver en af verdens mest attraktive produktionshavne inden for den helt tunge industri i løbet af de kommende år, siger havnens adm. direktør Carsten Aa i pressemeddelelsen. 

Læs også: Danmarks største havvindmøllepark sendt i udbud

En vigtig brik i den grønne omstilling

Havneudvidelsen er en del af en større udviklingsfase for Lindø port of Odense, hvor man satser særligt på offshore vind og den grønne omstilling. Og med investeringer som udbygningen af LORC-testcenteret, en ny heavy-load-kran og det nye kajanlæg har havnen hele værdikæden for tilblivelsen af kæmpe-havvindmøllerne på plads ude på sitet i Munkebo, understreger Carsten Aa.

Den første del af havneudvidelsen er et led i en større udvidelse hos Lindø. Den samlede udvidelse står efter planen klar sidst i 2020. I alt bliver havnekajen udvidet med 1.000 meter og får tilført 400.000 kvm – et areal svarende til cirka 60 fodboldbaner.

Læs også: Lindø Esbjerg med 10 meter

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109