23948sdkhjf

Kina kæmper for havneudvidelse i Grækenland

Efter at græske myndigheder for nylig afviste ønsket om at udvide landets største containerhavn, Pireaus, har et besøg af den kinesiske præsident Xi Jinping nu fået grækerne til at tage afvisningen op til genovervejelse. 

Det skriver Maritime Executive

Piraeus Port Authority (PPA) er 51 pct. ejet af kinesiske Cosco, og de græske myndigheder havde givet grønt lys til store dele af en stor investeringsplan for havnen. Planen indeholdt blandt andet på en ny og fjerde containerterminal, der skal øge den årlige kapacitet fra syv mio. TEU til ti mio. TEU.

De græske myndigheder mente dog, at "betingelserne ikke er modne til implementeringen" af endnu en containerterminal, skriver Maritime Executive med henvisning til en officiel udtalelse.

For Kina er Piraeus-havnen et vigtigt element i bestræbelserne på at etablere en ny silkerute mellem Østen og Vesten. Da Xi Jinping i mandags aflagde Grækenland et besøg, takkede den græske præmierminister Mitsotakis da også for de investeringer, som Kina indtil videre har lagt i landet. 

- Dit selskab og Kina troede på og investerede i mit hjemland, da mange anså mulighederne for investeringer for at være ikke-eksisterende, sagde han ifølge Maritime Executive. 

Læs også: Kinesere er eneste bydere på græsk havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094