23948sdkhjf

Viking Supply Ships på tonnage-udsalg hos Remontowa

Det hårdt prøvede offshore-rederi Viking Supply Ships, der tidligere havde hovedkontor i København, har været i markedet efter ny tonnage. 

Det er resulteret i to nye forsyningsskibe (PSV), som rederiet har købt af Remontowa-værftet sammen med Borealis Maritime. 

- Transaktionens specifikke detaljer er fortolige, men de repræsenterer en betydelig rabat sammenholdt med den oprindelige kontraktsum og vurderede nybygningspriser for lignende fartøjer, skriver Viking Supply Ships i en pressemeddelelse.

Skibene, der er under opførelse, bliver betegnet som "high end"-fartøjer bygget til barske forhold. Der er tale om Wärtsiläs VS 4411 DF-design, der som navnet antyder vil blive forsynet med dual fuel-maskineri. Dertil kommer en batteripakke. 

Levering af de 89,2 meter lange skibe forventes at finde sted i henholdsvis fjerde kvartal 2020 og første kvartal 2021. 

Viking Supply Ships har været igennem en større restrukturering, siden olieprisens bratte fald i 2014 slog bunden ud af markedet for offshore-skibe. Siden da er adskillige skibe blevet solgt fra, hvilket har udgjort finansielle lyspunkter i regnskaber, der ellers har været præget af underskud. 

I det første halvår 2019 har rederiet opnået et driftsresultat af de fortsættende aktiviteter på -16 mio. svenske kroner. Det er dog en forbedring i forhold til underskuddet på 43 mio. svenske kroner i samme periode sidste år. 

Rederiet har fire AHTS'ere og en enkelt PSV i flåden af isklassede offshore-skibe. 

Læs også: Viking Supply gældfri efter frasalg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109