23948sdkhjf

'Broen' rykker ét skridt nærmere Korsør

Den gamle Storebæltsfærge 'Broen' er nu kommet et skridt nærmere en permanent placering i Korsør, efter at økonomiudvalget i Slagelse Kommune har givet borgmester John Dyrby Paulsen (S) mandat til at gå videre med forhandlingerne. 

Det skriver Sjællandske

Dermed bliver der nu arbejdet videre med en plan, der går ud på at købe færgen, placere den i Færgeleje 2 i Korsør og bevare den i mindst 50 år. Her er det meningen, at den skal ligge i jord og sand, imens stævnen går igennem den stensætning, som ellers afslutter de opfyldte færgelejer. 

https://www.soefart.dk/article/view/682418/tidligere_maerskchef_skal_effektivisere_danpilot

Her skal 'Broen' danne rammer om foreningsliv i det kommende vandsportscenter. Der skal også være en udstilling om Storebæltsforbindelsen, og der skal være plads til kommercielle aktører. 

Mødet i økonomiudvalget foregik bag lukkede døre. Sjællandske erfarer dog, at prisen for at købe færgen og placere den i Korsør forventes at ligge i omegnen af ti mio. kroner. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er 'Broen' den sidste bevarede Storebælts-færge. Blandt entusiater er der stor interesse for at bevare færgen, der har levet en omskiftelig tilværelse som diskotek i Aarhus, ligesom planer om at omdanne den til et kulturcenter i Nyborg faldt til jorden. I øjeblikket ligger den i Grenaa. 

Læs mere: 'Broen' lægger til kaj i Grenaa havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11