23948sdkhjf

Bawat udskifter direktør og henter 20 millioner

Kim Diedrichsen stopper som CEO, Torben Østergaard-Nielsen er inde i ejerkredsen, og Thomas S. Knudsen er ny i bestyrelsen hos Bawat

Efter seks år på posten er Kim Diedrichsen skiftet ud som direktør i Bawat, der laver anlæg til rensning af ballastvand.

- Bestyrelsen takker Kim Diedrichsen for at have bragt selskabet til dets nuværende position, skriver Bawat i en pressemeddelelse.

I stedet har Marcus Hummer overtaget direktørposten. Han kommer fra virksomheden Kelvion, der producerer varmevekslere. 

Direktør-skitet er blot en af flere store nyheder fra Bawat, der igennem flere år har positioneret sig til at tage sin del af kagen, når 50.000 skibe i løbet af de næste fem år skal have monteret anlæg til rensning af ballastvand. 

En samling af eksisterende og nye investorer har skudt 20 mio. kroner i virksomheden, og samtidig har Danmarks Grønne Investeringsfond og Den Danske Maritime Fond forbedret vilkårene for deres udlån tli Bawat. 

Læs også: Desmi vinder ti års kamp mod underskud i ballast-forretning

Som nye aktionærer er blandt andre Torben Østergaard-Nielsens Selfinvest Family Office, der i pressemeddelelsen bliver beskrevet som "ny betydelig aktionær". Blandt de andre nye aktionærer er Torms tidligere CEO Klaus Kjærulff og den tidligere Sondex-ejer Åge Søndergaard fra Sonflow A/S.

Læs også: Torben Østergaard-Nielsen tjener tykt på bunker

Tidligere MAN-direktør i bestyrelsen

Også i bestyrelsen er der sket ændringer. Her er Thomas S. Knudsen, tidligere CEO for MAN Energy Solutions og formand for Danske Maritime, trådt ind. Det samme er Charlotte Hummer Vad, tidligere chef for customer communication i Novozymes, og Peter Stokbro, der er chef for teknisk afdeling i Uni-Tankers.

Bestyrelsesformand er fortsat Klaus Nyborg, der også er formand for bestyrelsen i bl.a. Norden.

Læs også: Desmi-ejer skruer ned for salgs-ambitioner

- Med den betydelige kapitaludvidelse på mere end 20 mio. kroner fra eksisterende og nye aktionærer er selskabet særdeles godt rustet til fremtiden. Sammen med den nye og meget erfarne ledelse og bestyrelse er vi nu parate til at vokse betydeligt i de kommende år baseret på vores unikke patenterede og meget konkurrencedygtige system til behandling af skibes ballastvand, udtaler Klaus Nyborg i pressemeddelelsen.

Venter godkendelse

Bawat forventer, at virksomheder får held med to afgørende blåstemplinger i forbindelse med sit system til rensning af ballastvand. Det gælder dels en typegodkendelse fra US Coast Guard samt certificering fra IMO. 

Ansøgningen er fortsat baseret på brugen af overskudsvarme fra skibets hovedmotor eller andre varmekilder med overskudsvarme ombord til varmebehandling af ballastvandet.

Bawats system er desuden optimeret ved, at det – som det ifølge Bawat eneste system på markedet – kan behandle ballastvand in-line ved ballastering eller de-ballastering uden brug af holdetid. 

Læs også: Rederier er for alvor gået i gang med rensning af ballastvand

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11