23948sdkhjf

Dansk firma til ballastvand vil på børsen

Skulle du have lyst til at investere penge i teknologi, der renser ballastvand, så er der en mulighed på trapperne.

Det danske firma Bawat i Hørsholm, der har udviklet en teknologi til at rense skibes ballastvand for levende organismer, vil hente kapital på børsen i Stockholm.

Det fremgår af en meddelelse, som er udsendt på engelsk.

Hvis Bawat får udbudt de nye aktier på børsen, nærmere bestemt på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm, håber virksomheden at kunne hente op mod 100 millioner svenske kroner, der omregnet er 72 millioner danske kroner. Noteringen på børsen vil ske inden udgangen af marts i år.

Bawats CEO Marcus P. Hummer begrunder timingen med, at Bawat sidste år fik en blåstempling af de amerikanske myndigheder.

- Børsnoteringen af Bawat er et logisk næste skridt for os i forlængelse af de seneste nyheder. Sidste år valgte det amerikanske transportministerium os foran nogle af vores største konkurrenter til at etablere et landbaseret anlæg til at modtage ballastvand i en testperiode på et år i Great Lakes-regionen. Dette er et godkendelsesstempel af fra de amerikanske myndigheder, siger han i meddelelsen.

Bawat, der blev grundlagt i 2011, forventer ifølge meddelelsen en omsætning i år på mindst fem millioner euro, der omregnet er 37 millioner kroner.

Virksomheden ejes af en række private investorer, heraf flere personer fra Det Blå Danmark.

I 2019 blev ejerkredsen under en kapitalrejsning på 20 millioner kroner udvidet med blandt andre Selfinvest Family Office som ny betydelig aktionær og tidligere CEO i TORM samt nuværende formand for SKULD, Klaus Kjærulff, foruden tidligere Sondex-ejer Åge Søndergaard, SonFlow A/S.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141