23948sdkhjf

Systematic leverer marinekoordineringsløsning til Ørsted

Ny rammeaftale gør Systematic til leverandør af software til marinekoordinering- og planlægning af Ørsteds offshore vindmølleparker over hele verden

Danmarks største energiselskab, Ørsted, har valgt softwarevirksomheden Systematic som leverandør af den it-løsning, der skal bruges til at koordinere, planlægge, overvåge og registrere trafik til, fra og på Ørsteds havvindmølleparker over hele verden.

Aftalen er et stort skridt for Systematic, som har udviklet SITE-løsningen, og hensigten er at bruge systemet til marinekoordination og offshore-styring i opførelsen og driften af Ørsteds vindmølleparker i Danmark, USA, Tyskland, Holland, Storbritannien og Taiwan.

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse.

– Ørsted er en vigtig partner for os. Med deres fokus på at effektivisere logistikken og øge sikkerheden i deres vindmøllerparker, får Systematic de optimale muligheder for at vise værdien af SITE i dette kritiske domæne. Vi glæder os meget til samarbejdet med de øvrige aktører, som opererer i vindmøllesektoren, så vi sammen kan skabe den bedst mulige løsning for Ørsted og andre potentielle kunder, siger Flemming Thomsen, Vice President for Digital Transformation i Systematic.

Den store efterspørgsel på vedvarende energi har skabt voldsom vækst i vindenergisektoren. Her stilles der høje krav til leverandører i forhold til sikkerhed, arbejdsmiljø, driftssikkerhed, overblik og optimering, hvilket er afgørende i en branche, der opererer under barske vejrforhold i et komplekst miljø og samtidig har fokus på reduktion af pris pr. kilowatt-time.

Elektronisk overblik

Ifølge Systematic er SITE er en skalerbar, modulopbygget løsning, som anvendes af marinekoordinatorer på offshore vindmølleparker. Deres opgave er at monitorere de personer, der arbejder i og omkring havmølleparker samt marine- og helikoptertrafikken til og fra møllerne.

Softwaren er baseret på en åben systemarkitektur, hvilket gør det nemt at integrere andre løsninger og tjenester, der anvendes i offshore vindmølleparker og i de fartøjer, fly, helikoptere og andet udstyr, der bruges til at servicere dem.

SITE-softwaren er samtidig cloudbaseret, så den kan skaleres til at omfatte alt fra en enkelt vindmøllepark til overvågning af flere klynger af parker over hele verden, hvilket er afgørende for Ørsteds globale vækst.

– Som med størstedelen af de løsninger, vi udvikler i Systematic, så er det livsnødvendigt, at de er driftssikre under alle forhold og at it-sikkerheden er i top – uanset om vi leverer til sundhedssektoren, forsvaret eller energisektoren. Vi er glade for den tillid, Ørsted har vist os ved at vælge vores løsning til marinekoordinering af havvindmølleparker, slutter Flemming Thomsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094