23948sdkhjf

Drømmer om Australien

Jakob Krogh Andersen, 31, har arbejdet som smed og brandmand, før han begyndte at læse til maskinmester. Han vil gerne ud og sejle langfart
31-årige Jakob Krogh Andersen fik allerede smag for at sejle, da han som teenager gik på maritim efterskole på Langeland. Men der skulle gå mange år, før han kunne realisere drømmen.

Først uddannede han sig til smed på teknisk skole og arbejdede dernæst som brandmand i Beredskabsstyrelsen. Dernæst rejste Jakob en tur rundt om jorden til Australien for at arbejde.

- Jeg begyndte at undersøge mulighederne for at uddanne mig til maskinmester dernede. Men det var rasende dyrt, så jeg valgte meget hurtigt at sige til min kæreste: Skal vi ikke tage til Danmark i stedet for? Så søgte jeg ind på MSK, startede på adgangskurset på DTU, bestod og kom herover og går nu på sjette semester.

Hvad synes du om uddannelsen?

- Den er rigtig spændende. Jeg kan godt lide, at eleverne har indflydelse. Vi bliver hørt her på skolen af underviserne og administrationen.

- Det der tiltaler mig ved uddannelsen er også, at den er så international, som den er. Man har mulighed for at arbejde hvor som helst. Så hvis man gerne vil ud og se verden, er maskinmesteruddannelsen meget international.

Arbejde og privatliv hver for sig

Hvorfor vil du gerne ud og sejle?

- Noget af det der tiltaler mig ved at sejle er, at du kan holde arbejde og privatliv adskilt. Fordi når du arbejder, er du 100 pct. fokuseret på arbejdet. Og når du er hjemme, har du lagt arbejdet i skuffen. Som håndværker tænker man stadig på arbejdet, efter man er gået hjem kl. 16.

Hvad stiler du efter, når du skal lave bacheloropgave?

- Jeg tænker på et af de store rederier, gerne noget langfart. Jeg har en lille drøm om at komme til Australien igen, så det kunne måske være en idé med et australsk rederi.

Læs også: Sille fik en åbenbaring

Hvad er drømmen for dig, når du engang er færdig?

- Så skal jeg i hvert fald ud og sejle i fem-ti år. Det kan være mere eller mindre. Og så regner jeg med at tage et job på land og blive projektleder el. lign.

Er der søfolk i din familie?

- Min onkel er faktisk uddannet maskinmester. Han har også sejlet hos rederiet Torm, men arbejder nu i forsyningssektoren med fjernvarme.

Har du et godt råd til unge mennesker, som overvejer at gå samme vej?

- Start! Tag ud og se om det er noget, der interesserer én. Tag ud og snak med folk.

Læs også: Maritime uddannelser i kamp om de unge

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: ’Fremtidens sømand’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125