23948sdkhjf

OSK skal designe nye jernbanefærger til New Zealand

Kiwi Rail går efter dansk design, når de i 2024 indsætter en ny generation af færger på Cook-strædet

Danske OSK-Ship Tech har sikret sig kontakten med det newzealandske statsejede jernbaneselskab Kiwi Rail om design og udvikling af en ny generation af jernbane- og bilfærger til overfarten på Cook-strædet mellem New Zealand’s sydlige og nordlige del.

Kiwi Rail’s færgeselskab Interislander opererer i øjeblikket tre færger på ruten, der forbinder hovedstaden Wellington med Picton på sydøen. Flåden består af to ro/pax-færger samt en jernbanefærge.

- Vi er ekstremt glade for at skulle indgå i et samarbejde med Kiwi Rail omkring udviklingen af deres nye kombinerede jernbane- og ro/pax-færger. Kontrakten understreger OSK's markedsposition med vores store ekspertise i passagerfærge-design, udtaler Anders Ørgård, Chief Commercial Officer hos OSK-Ship Tech, i en pressemeddelelse.

Heri oplyser Anders Ørgård desuden, at kontrakten også indbefatter design-input til de terminalfaciliteter, de nye færger skal anvende i de to havne. Den nye generation af færger til Interislander skal bestå af to enheder, der ventes leveret i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156