23948sdkhjf

Odin Diving etablerer sig på Frederikshavn havn

Erhvervsdykkerfirmaet Odin Diving har etableret sig på Frederikshavn havn for at være tættere på de mange maritime aktiviteter på de store udvidelser i Frederikshavn og Skagen

For de fleste vil tanken om at dykke ned på 14 meters dybt vand en vinterdag på siden af et tankskib - og blive der i flere timer - give en del sommerfugle i maven.

Men det er hverdag for David Kofoed, indehaver af erhvervsdykkerfirmaet Odin Diving, som netop har etableret sig på Frederikshavn Havn. Han har siden 2008 foretaget erhvervsdykninger for at inspicere, vedligeholde og reparere skibe, platforme og anlæg under vand.

Det skriver Erhvervshus Nord i en pressemeddelelse.

Grunden til flytningen fra Løgstør til Frederikshavn ligger lige uden for vinduet i de nye lokaler på Pier 6 med udsigt over vandet. Her lejer Odin Diving en lagerhal af SH Group og kontorlokaler af Bodybike.

- Der sker en masse her i Frederikshavn – bare se ud ad vinduet, siger David Kofoed og peger ud på skibene i horisonten, og uddyber:

- Der er mange maritime aktiviteter og udbygninger af havnen både her og i Skagen vil føre flere med sig. Vi har allerede en del opgaver på ankerpladsen i Skagen, så vi rykker tættere på kunderne. Vi kan både køre nordpå og sydpå herfra – og vi kan rykke superhurtigt ud til opgaverne lokalt. Vi håber selvfølgelig, at virksomhederne her har lyst til at indhente nogle priser hos os, når vi ligger her lokalt.

Odin Diving har haft en tæt dialog med Erhvervshus Nord i deres etableringsfase og har også meldt sig ind i den lokale erhvervsforening – Frederikshavn Erhvervsforening.

- Nu er vi her, og vi vil gerne være en del af erhvervet. Jeg håber selvfølgelig at komme i kontakt med andre virksomheder i det maritime spor, og jeg vil gerne bakke op om at styrke det lokale erhvervsliv, forklarer David Kofoed.

Odin Diving består af fire fastansatte og en række fasttilknyttede freelancere, som hyres ind efter behov. De foretager alle typer af opgaver under vand, som ellers ville kræve, at skibet skal i dok.

De har udstyr til at svejse og skærebrænde under vand, de kan rense skrog og propeller, skifte ventiler, foretage inspektioner og meget mere. Det kræver helt særlige kompetencer, som David Kofoed og hans folk har papir på.

Ifølge Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord, er der basis for at få en god synergi med de lokale virksomheder.

Og da der ikke hidtil har været en dykkervirksomhed fast tilknyttet Frederikshavn Havn, udbygger Odin Diving lokale etablering samtidig den stærke maritime klynge i Frederikshavn med nye kompetencer og en ny service til kunderne, vurderer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125