23948sdkhjf

Iran: Tidligere opbragt tanker afleverer last i Middelhavet

'Adrian Darya 1' blev opbragt ud for Gibraltar for sanktionsbrud. Nu er olielast formentlig endt i Syrien alligevel

En iransk olietanker, der tidligere blev opbragt af Storbritannien ud for Gibraltar, har afleveret sin last efter at være gået i havn et sted i Middelhavet.

Det oplyser det iranske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Irna.

Meget tyder på, at skibet har afleveret sin last af 2,1 mio. tønder råolie i den syriske havn Tartus.

- Olietankeren 'Adrian Darya 1' er omsider gået i havn ved Middelhavets kyst og har afleveret sin last, siger en talsmand for det iranske ministerium.

Slukkede AIS

Skibet afbrød sine signaler for radargenkendelse i sidste uge. Men fra en satellit er det blevet fotograferet ud for havnebyen Tartus i Syrien.

Læs også: USA: Iran har beslaglagt græsk tankskib

Skibet blev tilbageholdt ud for Gibraltar i juli med henvisning til, at det var i færd med at bryde sanktioner mod det krigsramte Syrien. Men skibet blev frigivet måneden efter, selv om USA i sidste øjeblik prøvede at forhindre det. Det hed sig ved den lejlighed, at olietankeren skulle til Grækenland.

Iran oplyste i sidste måned, at det havde solgt lasten, og at køberen ville bestemme, hvor olien skulle leveres.

Vil frigive 'Stena Impero'

Iransk stats-tv oplyser samtidig søndag, at en kemikalietankeren 'Stena Impero', der sejler under britisk flag og er tilbageholdt i Iran, snarest vil blive frigivet. Skibet blev opbragt af Iran i Hormuz-strædet to uger efter, at det iranske tankskib blev stoppet ved Gibraltar.

- Jeg håber, at denne procedure vil blive afsluttet snart, og at denne tanker kan frigives, siger talsmanden i det iranske udenrigsministerium.

Da 'Stena Impero' blev opbragt af den iranske revolutionsgarde hed det, at det svensk-ejede skib havde begået brud på søfartens love. Det blev dog i nogle britiske medier tolket som "tak for sidst" fra Irans side og et bytteobjekt for at få den iranske olietanker ud at sejle igen.

Læs mere: Iran frigiver syv søfolk fra 'Stena Impero'

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11