23948sdkhjf

SDK Shipping overtager driften af svensk havn

SDK Shipping har pr. 1. august overtaget driften af Lysekil Havn nord for Gøteborg.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

SDK Shipping overtager i den forbindelse en del af personalet og havnens maskinpark. I tillæg til de eksisterende maskiner har SDK investeret i flere nye maskiner til håndtering af gods, og havnen fremstår derfor nu bedre rustet til fortsat vækst samt morgendagens og fremtidens krav. Aftalen løber i minimum 10 år.

- SDK Shipping har igennem længere tid været den største kunde i Lysekil Havn, og det glæder os, at vi nu har mulighed for at overtage driften af havnen til fælles gavn for lokalsamfundet i Lysekil og for havnens brugere, siger Lars Jespersen, CEO hos SDK Shipping AB, i meddelelsen.

Han tilføjer, at SDK Shipping har en klar forventning om at vækste både godsomsætning og antallet af skibsanløb på havnen.

- Vi har længe set på muligheden for at udvikle havnen yderligere, og med den nye optimerede struktur står vi godt rustet til at tiltrække flere kunder til havnen, siger han. 

Da virksomheden etablerede sig i Lysekil tilbage i 2011, var det blandt andet på grund af den gode geografiske placering. Havnen er nem at tilgå fra søsiden, og der er hurtig adgang til motorvejsnettet.

I Lysekil Havn udtaler havnedirektør Dan Ericsson, at havnens ejer, Lysekils Kommune, igennem lang tid har overvejet havnens fremtid. I begyndelsen af dette forår bad byrådet derfor havnen om at se på en mulig outsourcing af havnen og stevedoring.

- Da SDK Shipping i lang tid har været den største kunde i Lysekil Havn, var det naturligt at henvende sig til dem for at se, om der var interesse fra deres side for at overtage forretningen, siger han i meddelelsen og fortsætter:

- Vi er derfor glade for nu at have fundet en løsning, hvor SDK driver virksomheden fremad og sikrer job og en fremtidig drift af handelshavnen i Lysekil. Med SDK som ansvarlig for virksomheden er vi overbeviste om, at havnen vil forblive kommercielt aktiv til fordel for både nuværende og nye kunder.

Lysekil Hamn råder over sammenlagt 520 meter kajkant med op til ni meters dybde. 

Læs også: SDK Group runder milliarden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094