23948sdkhjf

Hapag-Lloyds CEO frygter handelskrig

Det kommer til at gøre ondt, hvis der ikke findes en løsning på handelskrigen mellem USA og Kina.

Sådan lyder det ifølge Børsen fra Hapag-Lloyds CEO, Rolf Habben Jansen, oven på et eller yderst positivt regnskab for første halvdel af 2019. 

- På den korte bane har det ikke rigtig påvirket vores forretning, og vi kan indtil videre ikke se det afspejlet i volumenudviklingen, selvom det har stået på i over et år. Men på længere sigt er det ikke godt, og vi håber, at der bliver fundet en løsning,” siger han ifølge Børsen. 

I Seaintelligence Consulting ser direktør Lars Jensen dog tegn på, at handelskrigen allrede har ramt containerrederierne. Det kan ses i form af aflyste ruter på Stillehavet. Et fænomen, som begyndte at indtræffe i slutningen af 2018, og som er fortsat ind i 2019. 

- Det er et værktøj, der bruges til at tilpasse kapaciteten til den gældende efterspørgsel. Og det er et redskab, som rederierne i stigende grad begynder at bruge. Derfor kan de sagtens sige, at det ser fornuftigt ud, men det er fordi, de sejler med færre skibe, siger Lars Jensen.

For mange rederier er timingen dog god for at trække skibe ud af markedet. Det skyldes, at en del containerskibe alligevel skulle have monteret scrubber, inden IMO's nye svovlkrav træder i kraft til årsskiftet. 

Læs også: Mærsk-konkurrent i kraftig fremgang

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094