23948sdkhjf

Rekordmange nye studerende på Martec

Flere har søgt ind på uddannelser til maskinmester, skibsmaskinist og ubefaren skibsassistent i Nordjylland
Uddannelser til maskinmester, skibsmaskinist og ubefaren skibsassistent har i år tiltrukket flere studerende til Martec - det maritime & polytekniske uddannelsescenter i Nordjylland. Her har tilgangen af nye studerende i 2019 været rekordstort, oplyser Martec i en pressemeddelelse.

På professionsbacheloruddannelsen som maskinmester blev der i 2019 optaget 175 studerende, hvilket er en smule over rekordoptaget fra 2016. Ifølge Martec har det tilsyneladende har haft en positiv effekt på søgningen, at skolen har åbnet et trinbræt til maskinmesteruddannelsens første semester i Aalborg.

Læs også: Nyt skolehjem giver mindre frafald

Der er ligeledes rekordoptag på skibsmaskinistuddannelsen, efter studiet i 2018 for første gang blev gennemført som et e-læringsforløb. Her har de studerende mulighed for at passe deres job samtidigt med studiet.

- Alt i alt er vi tilfredse med optaget, selvom vi faktisk havde forventet og håbet på lidt flere, siger Martec-direktør Pia Ankerstjerne.

- Der er virkelig stor efterspørgsel efter unge med en maskinmesteruddannelse – ja faktisk alle unge med en maritim uddannelse. Samtidigt er det super uddannelser, som åbner døre til spændende vellønnede jobs, varierede karriereforløb, og giver adgang til mange internationale muligheder. Det er egentligt lidt svært at forstå, at der ikke er flere unge der griber chancen, tilføjer hun.

Søgningen og optaget på navigatøruddannelserne ligger også på et højt niveau, ligesom søgningen til den grundlæggende maritime uddannelse, ubefaren skibsassistent, aldrig har været større. Sidstnævnte har i år optaget 56 elever mod 33 sidste år.

Til gengæld er søgningen til uddannelsen som befaren skibsassistent blev halveret. Men det var ifølge Martec forventeligt set i lyset af, at Svendborg Søfartsskole nu også udbyder uddannelsen.

Læs også: Lidt flere kvinder ind på de maritime uddannelser

Fakta:

Martec er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark.

Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser.

Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsføreruddannelserne.

Martec administrerer Skoleskibet 'Danmark' og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127