23948sdkhjf

Mærsk får egen shippinglicens i Saudi Arabien

Hidtil har Mærsk måttet drive forretning gennem en agent, men nu har den saudiarabiske havnemyndighed tildelt virksomheden sin egen driftslicens
Efter at have drevet forretning i Saudi Arabien i mere end 60 år via en lokal agent, Mercantile Shipping Agencies Limited (MSAL), har A.P. Møller-Mærsk omsider fået sin egen driftslicens i landet.

Den saudiarabiske havnemyndighed, Saudi Ports Authority (Mawani), har udstedt en licens til Mærsk, som dækker alle ni havne i landet, oplyser lokale medier.

Mærsks nye shippinglicens er kun den fjerde af sin slags, som Saudi Arabien har udstedt til udenlandske investorer i kongeriget. Hermed følger Mærsk i kølvandet på andre større shippingvirksomheder som Barwil, Hapaq-Lloyd og Mediterranean Shipping Company (MSC).

- Vi har udstedt en licens til Maersk (Saudi Arabien). Dette afspejler vores gensidige tillid i takt med, at containervolumen stiger, og Saudi Arabien ekspanderer som et regionalt logistikcenter, udtaler Mawanis direktør Saad Abdul Aziz Al-Khalb.

Markant vækst i saudiarabiske havne

Kontrakten med Mærsk følger bl.a. ny maritim regulering i Saudi Arabien. Ifølge Mawanis direktør tiltrækker et positivt forretningsklima for øjeblikket stor interesse fra nye investorer og leverandører til landet.

- Dette øger både vores kapacitet og mulighed for at matche markedets efterspørgsel, så vi både kan betjene saudiarabiske forretningsdrivende og internationale brands over hele kongeriget, siger han.

De saudiarabiske havneterminaler oplevede markant vækst i første halvår af 2019, hvor volumen voksede med 4,32 pct. i forhold til samme periode sidste år. Antallet af håndterede containere blev øget med 3,4 millioner svarende til en vækst på 9,22 pct.

Hos Mærsk bekræfter presseafdelingen den nye driftslicens i Saudi Arabien.

- Mærsk har opereret i Saudi Arabien siden 1956 og har en stærk forpligtelse i kongeriget med kontorer i Jeddah, Riyadh og Dammam, skriver selskabet i en email til Søfart.

- Som følge af ny regulering er tilladelser blevet udstedt til udenlandske virksomheder til at operere i Kongeriget Saudi Arabien, hvor vi tidligere måtte benytte en tredjeparts agent til at drive forretningen. I lyset af den nye udvikling og i tråd med vores globale strategi, har Mærsk aktiveret sin driftslicens i Saudi Arabien og fortsætter med vores ugentlige services, der forbinder global handel med den Arabiske halvø, skriver Mærsk.

Hilser flådeindsats i Hormuzstrædet velkommen

Området omkring Hormuz-strædet - tæt på Saudi Arabien - har i den senere tid været præget af spændinger. Efter flere angreb på olietankere i området, har bekymringer over sikkerheden fået Mærsk til at ændre på sine sejlruter . Og den danske shippingkoncern støtter de internationale bestræbelser på at etablere en flådemission, der skal beskytte handelsskibene i det uroprægede område, oplyser Mærsk.

- Vi hilser de førende shippingnationers ambition om at sikre handelsskibe en tryg og uhindret passage gennem Hormuzstrædet velkommen. Vi vil fortsat tage vores egne driftsmæssige forholdsregler for at afbøde risikoen for besætninger og fartøjer. Indtil nu fortsætter vores operationer i området uhindret, skriver Mærsk.

Læs også: Dansk skib kan blive sendt mod Iran
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141