23948sdkhjf

Nye patruljefartøjer klar til Frontex

Tirsdag 23. juli afgik de to nyindkøbte FRONTEX-fartøjer til Søværnet fra Grenaa Værft efter en missionsforberedende klargøring

Siden 4. juni 2019 har de to nye patruljefartøjer A545 ’Vikar’ og A546 ’Stella Polaris’ gennemgået en større klargøring, som har gjort dem i stand til at blive indsat i EU’s grænseovervågningsagenturs (FRONTEX) operationer i Middelhavet.

Det skriver Forsvaret på sit nyheds-site på nettet.

- De to fartøjer har siden underskrivelse af købskontrakt og overdragelse fra Dan Pilot gennemgået en missionsforberedende klargøring, som bl.a. har omfattet et komplet hovedeftersyn inklusiv stort eftersyn på fremdrivningssystemer, fortæller orlogskaptajn Michael Bruhn Rasmussen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) til Forsvarets nyheds-site.

Læs også: Lodsbåde bliver ny fartøjsklasse i Marinehjemmeværnet

Værftet har bl.a. foretaget en opgradering af navigations- og varslingssystemer som inkluderer installation af Forward Looking InfraRed (FLIR), som anvendes til at søge efter mennesker i vandet samt opdateret navigations- og kommmunikationssystemer i begge fartøjer.

Derudover er der installeret nyt airconditioneringssystem til styrehus og aptering, og el-forsyningen har fået en overhaling, så patruljefartøjerne nu er rustet til de kommende missioner.

- Der er blevet gennemført søprøver med de to fartøjer med et godt resultat. De små fejl og mangler, som vi erkendte under prøveturene blev i vid udstrækning udbedret den efterfølgende dag ved Grenaa Værfts foranstaltning, forklarer Michael Bruhn Rasmussen endvidere.

Fartøjerne forlod Grenaa Værft om eftermiddagen 23. juli for at forlægge til Flådestation Korsør, hvor den sidste klargøring gennemføres.

Frem mod medio august, hvor fartøjerne afskibes til Grækenland, vil Forsvarets personel foretage træningsture med patruljebådene blandt andet for at lære at manøvrere med dem, ligesom den missionsbestemte udrustning også vil blive taget om bord i denne periode.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11