23948sdkhjf

Hapag-Lloyd og ONE hopper på Mærsks blockchain-satsning

Endnu to af de helt store containerrederier har nu overgivet sig til tanken og tilsluttet sig Tradelens – Mærsk og IBM's blockchain-baserede platform, der skal gøre håndteringen af containerfragt væsentligt nemmere, end den er i dag. 

Der er tale om verdens henholdsvis femte- og sjettestørste containerrederier, Hapag-Lloyd og Ocean Network Express (ONE). Nyheden kommer en måneds tid efter, at CMA CGM og MSC også tilsluttede sig Tradelens, og dermed er der opbakning til den digitale platform fra mere end halvdelen af den globale containertonnage, oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

- Tradelens har gjort betydelige fremskridt med at lancere en tiltrængt transformation i branchen – herunder partnerskabsmodellen, siger Martin Gnass, der er direktør for informationsteknologi hos Hapag-Lloyd, i meddelelsen.

Han fortsætter:

- Nu, hvor fem ud af verdens seks største rederier har forpligtet sig til platformen sammen med mange andre i økosystemet, kan vi sammen accelerere denne transformation for at skabe større tillid, transparens og samarbejde på tværs af værdikæden og bidrage til at fremme global handel.

I starten kneb det gevaldigt for Mærsk og IBM at overbevise særligt andre rederier om, at Tradelens var vejen frem. Mærsks konkurrenter var tøvende med at tilslutte sig noget, som markedslederen havde været med til at udvikle, og først da Mærsk tidligere i år åbnede op for medejerskab af platformen, begyndte stenene at rulle. 

I Mærsk er kommerciel direktør Vincent Clerc begejstret over den nye tilslutning.

- Vi har nu over 60 pct. af containermarkedet tilsluttet platformen, og jeg tror, at vi nu har en form for kritisk masse. Jeg håber, at der kommer flere til i løbet af i år, men vores store fokus nu er også at få stor vækst i netværksdeltagere ud over det. Der er over 100 deltagere tilsluttet Tradelens i dag, og det tal vil vi gerne forøge kraftigt de kommende kvartaler. Jo større netværket bliver, jo mere værdi kan det skabe for dem, som deltager i det, siger han til Ritzau Finans.

Læs mere: Skou åbner op for medejerskab i Tradelens

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109