23948sdkhjf

Maritime organisationer roser ny politisk aftale

Både fra Danske Redere og Danske Maritime er der rosende kommentarer til den nye politiske aftale, som Socialdemokraterne landede sent tirsdag aften sammen med Radikale Venstre, Enhedslisten og SF.

I Danske Maritime glæder adm. direktør Jenny N. Braat sig over, at det er lykkedes Danmarks nye statsminister Mette Frederiksen at samle de fire partier i en aftale, som fokuserer på flere elementer med stor betydning for den maritime industri.

Det gælder fx inden for grønne og bæredygtige løsninger, ligesom uddannelse samt arbejdsudbud er blandt de temaer i aftalen, som brancheorganisationens adm. direktør fremhæver.

- Det er positivt, at den nye aftale er ambitiøs på klimaområdet, og at den samtidig slår fast, at det kræver politisk vilje, hvis det fremsynede danske erhvervsliv fortsat skal tage chancer og gå forrest. Jeg ser frem til, at den politiske vilje også omsættes til konkret politisk handling, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Særligt er der behov for en indgående og vedvarende indsats inden for forskning, udvikling og innovation, hvis vi for alvor skal gøre en forskel på den globale klimadagsorden. Og her er det maritime område et særlig vigtigt fokusområde, siger Jenny N. Braat.

Ambitiøs klimadagsorden

Aftalen mellem de fire partier bag det parlamentariske grundlag går blandt andet ud på, at Danmark skal reducere sit CO2-udslip med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990. Det er da også det høje ambitionsniveau inden for klimaområdet, som Danske Rederes adm. direktør Anne H. Steffensen fremhæver. 

- Det er en dagsorden, som vi i Danske Rederier i den grad også arbejder for og bakker op om, siger Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse

Hun ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde om at bibeholde Danmarks førerposition inden for søfart samtidig med, at skibsfarten bliver gjort mere klimavenlig.

- Det er en bunden opgave at finde frem til det CO2-neutrale skib, og derfor er vi hos Danske Rederier specielt glade for at se en politisk vilje til at øge midlerne til grøn forskning og demonstrationsprogrammer, siger Anne H. Steffensen.

Ønsker øremærkede midler

Aftalen mellem Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten lægger også op til at inddrage interessenter i arbejdet for et mere energieffektivt samfund. Her melder Danske Rederier sig klar til at indtage en aktiv rolle.

- Søfarten har allerede ambitiøse globale mål for nedbringelse af sit klimaaftryk. Men hvis vi skal nå de mål – og det skal vi – så er vi afhængige af løsninger, som vi endnu ikke kender. Derfor bør en del af de midler, den nye regering vil afsætte til grøn forskning, øremærkes til det maritime område, siger Anne H. Steffensen og tilføjer:

- Vi har med dansk søfart en styrkeposition og dermed en unik chance for at udvikle nye eksportmuligheder i en virkelighed med global efterspørgsel på grønne løsninger.

Læs også: Her er søfartens nye minister

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125