23948sdkhjf

Total fyrer 200 i Esbjerg

En nedgang i produktionen fra Tyra-felterne i Nordsøen får Total til at fyre 200 medarbejdere

Olie- og gasselskabet Total afskediger 200 ansatte, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Fyringsrunden kommer til at ramme Totals base i Esbjerg.

Afdelingen i Esbjerg har 1500 ansatte i dag. Selskabet oplyser, at man vil prøve at finde andre job i Total-koncernen til de 200 medarbejdere, der bliver afskediget.

Afskedigelserne er en del af en omstrukturering af selskabet.

- Beslutningen om at transformere organisationen skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 pct. af Totals danske Nordsø-produktion grundet den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene, skriver Total i meddelelsen.

I 2019 lukker produktionen fra Tyra-feltet. Genopbygningen af felterne er færdig i 2022. Ud over de 200, der mister deres arbejde for Total, vil omstruktureringen påvirke en række eksterne konsulenter, der også mister opgaver.

Stillinger kommer ikke igen

Ifølge Jydske Vestkysten er medarbejderne blevet orienteret på et stormøde i går. Total oplyser til avisen, at det er ikke er planen, at stillingerne bliver oprettet igen, når Tyra-feltet er i fuld drift igen.

- Når Tyra igen er tilbage i drift, kommer vi ikke til at have brug for det samme antal medarbejdere som i dag på grund af de innovative løsninger og teknologi, som er en del af det nye topmoderne Tyra, oplyser Patrick Gilly, adm. direktør for Totals danske forretninger, til Jydske Vestkysten.

Total er den største operatør inden for gas og olie i Danmark. Det franske selskab har de seneste år både købt Mærsk Oil og overtaget operatørskabet af Dansk Undergrunds Consortium (DUC).

DUC står for 85 pct. af olieproduktionen og 97 pct. af gasproduktionen i Danmark.

De omkring 360 ansatte på Totals base i København bliver ikke berørt af omstruktureringen.

Læs også: Maersk sælger sidste aktier i Total

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078