23948sdkhjf

Søby Værft kan tilbageholde 'Ellen'

Det er nærmest never-ending story: Fortællingen om elfærgen 'Ellen', der skal sejle mellem Søby på Ærø og Fynshav.

Der er meldt et utal af datoer for indvielsen af færgen ud, men gang på gang er datoen blevet rykket længere ud i horisonten. Det være sig på grund af problemer i designfasen, sammenkørsel og syn af forskellige systemer, der trækker ud, eller som nu – uenigheder mellem Ærø Kommune og Søby Værft.

Uenigheder, der kan medvirke til, at Søby Værft slet ikke vil udlevere færgen til kommunen.

Det skriver Fyens.dk.

Forhandler om ekstraregning

Parterne diskuterer den ekstraregning, der lige nu ligger og venter på at blive betalt.

Borgmester i Ærø Kommune Ole Wej Petersen siger til avisen, at færgen forsinkes  endnu engang, hvis ikke der er fundet en løsning inden ugen er omme. 

Han fortæller, at Søby Værft ikke er indstillet på at gå med på de betingelser, som Ærø Kommune har stillet, hvorfor værftet ikke vil levere færgen, før man er nået til enighed.

Ole Wej Petersen tilføjer, at kommunen – i hans optik – har strakt sig langt for at få enderne til at mødes.

Det vides ikke, nøjagtigt hvor stor ekstraregningen for elfærgen er, da forhandlingerne om regningen foregår bag lukkede døre.

Helt normalt

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Søby Værfts adm. direktør Roar Falkenberg, men Michael Prehn fra brancheorganisationen Danske Maritime vil gerne give sit besyv med.

Han fortæller, at det er helt normalt for værfter at tilbageholde skibe, hvis der er uenighed om prisen.

- Tilbageholdsretten er noget, som værfterne ofte bruger, hvis der er uenigheder om prisen. Reglerne er meget skarpe på området, for ofte kan kunden jo være en reder, der skal ud på verdenshavene med skibet, og så ser værftet ikke skibet igen. Derfor kan værftet tilbageholde skibet, indtil pengene er faldet, siger han.

Seneste udmelding om el-færgen 'Ellen' var en forventet overlevering fra Søby Værft til Ærøfærgerne i uge 24 og idriftsættelse af færgen den 1. august 2019.

Læs også: ’Ellen’ forsinkes yderligere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141