23948sdkhjf

19 dræbt i tragisk flodulykke - kaptajn mistænkt i anden ulykke i Holland

I den tragiske flodkollision i Budapest den 29. maj rettes al fokus nu på kaptajnen på ’Viking Sigyn’, der angiveligt også er sigtet for sin rolle i en kollision mellem et cruiseskib og et tankskib i Holland. Kaptajnen er tilbageholdt, men nægter sig skyldig
En lille turistbåd sank på kun syv sekunder, da den kolliderede med flodcruiseskibet ’Viking Sigyn’ midt i Budapest på floden Donau.

Begge fartøjer sejlede under Margrethe-broen i ulykkesøjeblikket, men det er stadig uklart, hvad der helt præcis skete.

Nogle medier melder om, at turistbåden ’Hableany’ (oversat til ’Havfruen’, red.) sejlede ind foran det 135 meter lange cruiseskib. Alligevel er kaptajnen fra ’Viking Sigyn’ tilbageholdt og sigtet for "hensynsløs adfærd, der fører til masseulykker".

Vanskellige vilkår
Uagtet placeringen af ansvaret faldt samtlige af ’Havfruen’s 33 sydkoreanske passagerer - heriblandt en seksårig pige - samt de to ungarske besætningsmedlemmer overbord.

Det lykkedes at redde syv, mens syv andre mistede livet, før de blev bragt i land.

Lokale medier melder torsdag aften, at redningsmandskabet har bjærget yderligere omkomne, hvilket har bragt dødstallet op på 19.

Muligheden for overlevelse i det kolde vand er vanskelliggjort yderligere af den sidste tids hårde nedbør i Budapest, der har forårsaget øget vandstand i Donau, ligesom at strømmen er særdeles stærk for tiden. Flere af de omkomne blev fundet flere kilometer nede ad floden.

- Strømmen var så hurtig, og folk flød bare væk, udtaler én af de overlevende, en 31-årig kvinde med efternavnet Jung, til det koreanske medie Yonhap.

Forholdene gjorde også aktionen svær for dykkere og andre redningsfolk.

Kaptajn nægter sig skyldig
’Viking Sigyn’s ukrainske kaptajn er, som nævnt, tilbageholdt, og efter afhøringer er han nu også blevet sigtet. Han nægter sig dog skyldig, og hans advokater henviser, ifølge mediet Travelmonitor, til hans 44 års erfaring, der aldrig tidligere har kastet lignende ulykker af sig.

Ifølge lokale medier er den 64-årige kaptajn ligeledes sigtet i en sag i Holland. Her var han angiveligt om bord på et andet krydstogtskib, ’Viking Idun’, da det kolliderede med et tankskib lastet med kemikalier nær den hollandske by Terneuzen den 1. april.

Zoltán Tolnay, der er kaptajn på et skib, der lå i nærheden, da ulykken skete i Budapest, siger til ungarsk TV2, at ’Viking Sigyn’s kaptajn ikke advarede ’Havfruen’ over radioen om, at han havde tænkt sig at overhale.

Men efter at have ramt den noget mindre båd, gik kaptajnen igennem på radioen, men hans blanding af engelsk, tysk og russisk i samme sætning gjorde det umuligt at forstå ham.

Trængsel på floden
Ifølge BBC er der, som følge af øget turisme, sket en markant stigning i trafikken på Donau i Budapest.

Besætningsmedlemmet Andras Kurbely fra et andet stort cruiseskib, der opererer på Donau, siger til BBC, at han selv og flere kolleger længe har været bekymrede over flodtrafikken, og at det bare var et spørgsmål om tid, før en ulykke som denne skulle ske.

Han peger på, at de store skibe, der er kommet til, er svære at manøvrere rundt blandt de mange mindre fartøjer, der også sejler på Donau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.417