23948sdkhjf

Ni år gammelt ulykkesskib sendt til ophug

Det 5.086 TEU store panamax-containerskib 'Aeneas' er på vej til at ende sine dage i en usædvanligt tidlig alder. 

Skibet er bygget i Kina i 2010, og blev ifølge Splash købt af Synergy Marine i Singapore fra Hamburger Lloyd for fire år siden. 

'Aeneas' kom i unåde, da det fik motorhaveri den 15. juli sidste år. Det skete i Suez-kanalen i sydgående retning, hvor skibet gik på grund. De følgende skibe i konvoyen undgik at ramme 'Aeneas', men tre fartøjer ramte i stedet hinanden og spærrede kanalen i flere timer. 

Et af de tre kolliderede fartøjer, supramax'en 'Osios David', kolliderede sågar med et fjerde skib, imens det var under slæb væk fra sammenstødet med de første to skibe.

Der er ikke meldinger om nogen direkte sammenhæng mellem episoden i Suez sidste år og det faktum, at 'Aeneas' nu ligger for anker ud for ophugningsværfterne på Chittagong-stranden i Bangladesh.. 

https://www.soefart.dk/article/view/659894/presset_torlastrederi_laegger_kursen_om_fyrer_40_ansatte

Tradewinds citerer dog Vessels Value for, at det tidlige ophug hænger sammen med problemer med skibets hovedmotor. 

Ifløge Vessels Value blev 'Aeneas' solgt for 9,98 mio. dollar, svarende til 450 dollar pr. letvægtton. Det er angiveligt det tredjeyngste containerskib, der nogensinde er blevet skrottet. 

Læs også: To døde ved ophug af græsk tankskib i Bangladesh

Det er blot en uge siden, at to værftsarbejder ved Chittagong mistede livet i en brand, imens de arbejdede på at ophugge råolietankskibet 'Bunge Kelana 4'. Branden opstod ifølge Shipbreaking Platform i spildolie nær maskinrummet, hvor værftsarbejdere arbejdede med skærebrændere. 

Yderligere fem arbejdere på 19-30 år, hvoraf den ene er i "meget kritisk" tilstand, pådrog sig alvorlige brandsår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125