23948sdkhjf

USA har beslaglagt nordkoreansk bulkskib

Skib fra Nordkorea blev beslaglagt af amerikanerne for at bryde sanktioner, siger Trump-administrationen

Donald Trumps administration oplyser torsdag, at den har beslaglagt det nordkoreansk bulkskib 'Wise Honest', som ifølge amerikanske embedsmænd blev anvendt til at transportere kul i strid med internationale sanktioner.

Det amerikanske justitsministerium meddelte torsdag, at skibet er taget ud af drift.

- Vores myndighed afslørede Nordkoreas mønster med at eksportere tonsvis af højkvalitetskul til udenlandske købere ved at lægge et slør over, hvor 'Wise Honest' befandt sig, udtaler ministeriet i en meddelelse.  

Ifølge udenrigsministeriet var der ikke blot tale om et brud på sanktionerne. 'Wise Honest' blev også brugt til at fragte tungt maskinere retur til Nordkorea, hvilket ifølge USA bidrog til, at Nordkorea kunne udvide sine overtrædelser af sanktionerne.

- Med denne beslaglæggelse har vi forstyrret denne cyklus betragteligt, udtaler ministeriet. 

Beslaglæggelsen sker på et tidspunkt, hvor spændinger mellem USA og Nordkorea er taget til efter affyringer af to nordkoreanske kortrækkende missiler. Affyringerne af missilerne kan betyde, at forhandlinger mellem de to lande er i fare for at bryde sammen.

Ikke første gang

'Wise Honest' er nu på vej mod amerikansk territorialt farvand.

- Fartøjet er nu ikke længere i drift, fastslår John Demers fra justitsministeriets nationale sikkerhedsdivision i en erklæring.

Skibet blev første gang blev konfiskeret af et andet lands maritime myndigheder i Indonesien i april sidste år, hvor det havde 25.500 ton nordkoreansk kul i lasten. 

Ifølge USA's justitsministerium har 'Wise Honest' ikke haft sin AIS tændt siden 4. august 2017. 

'Wise Honest' er bygget i 1989, er 177 meter langt og har en kapacitet på 27.881 t.dv. Det er angiveligt et af Nordkoreas største skibe. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143