23948sdkhjf

Ystad Havn tager første spadestik til nye færgepladser

I går blev det første spadestik taget til den længe ventede udvidelse af Ystad Havn. 

Havneudvidelsen er en del af EU-projektet "Cargo capacity upgrade and LNG bunkering Swinoujscie - Ystad maritime link".

Projektet omfatter foruden to nye færgelejer i Ystad Havn også LNG-drift for en ny færge og et LNG-bunkringsfartøj i Świnoujście. Den nye færge skal drives af det polske rederi Polferries og sejle mellem Ystad og Świnoujście.

Det første spadestik blev taget af Polens vicesøfartsminister Grzegorz Witkowski sammen med formanden for kommunalbestyrelsen i Ystad, Kristina Bendz (M). Fra hver deres gravko placerede de to hædersgæster de første sten til Ystad Havns nye bølgebryder. Arbejdet forventes afsluttet ved udgangen af 2020.

I en pressemeddelelse oplyser Ystad Havns direktør Björn Boström, at havnen igennem længere tid oplevet en markant stigning i både gods- og passagertrafik mod Polen.

- Prognoser viser, at de tal også fremover vil stige. Derfor har en kapacitetsforbedring af havnen været direkte nødvendig, og vi fortsætter nu arbejdet med at øge tilgængeligheden af Ystad Havn fra land. Her har vi blikket rettet mod E65-vejen mellem Malmø og Ystad, hvor en udvidelse er højest på prioriteringslisten, siger han.

Læs også: Mere gods sejles uden om Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094