23948sdkhjf

Søfartstyrelsen vinker farvel til fysiske dokumenter med ny app

Ny app skal samle dokumentation på ét sted, når den bliver frigivet senere i år. Pilotprojekt starter i denne måned

Én app til at opbevare sine beviser og til registrering af fartstid med mere lyder næsten for godt til at være sandt, hvis man er vant til de mange papirer, som skal bruges til dokumentation for søfarende i dag.

Men den er god nok, lyder det fra Søfartsstyrelsen, som allerede har færdigudviklet netop sådan en app. App'en, der forventes lanceret i slutningen af i år, er en del af styrelsens koncept for fremtidens digitale beviser for de søfarende.

- Med digitale beviser vil den søfarende ikke længere have behov for at medbringe fysiske dokumenter. Men i stedet skal man kunne tilgå beviserne på en ny måde. Derfor har vi igangsat projekt Digitale Beviser, hvor den søfarende kan tilgå alt via en app på sin mobile enhed, siger Jakob Ejlers, vicedirektør i Søfartsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Projektet skal samtidig levere løsninger til brug for skibene, rederierne og andre myndigheder. Det skal sikre en effektivisering, der igennem digitalisering kommer til at slå igennem i hele erhvervet.

De digitale beviser kommer i brug for første gang i slutningen af denne måned. Her kommer et handelsskib til at sejle fra Danmark mod Fjernøsten med en besætning udstyret med digitale beviser, oplyser styrelsen. 

Læs også: IMO: Google vil dominere skibsfarten

FAKTA - Konceptet bag Digitale Beviser

  • Den søfarende kan registrere, se og dele alle sine data via app'en
  • Kaptajnen og rederiet har adgang til besætningens beviser. Herved kan man nemt og hurtigt sikre sig, at besætningen har de korrekte beviser
  • Data om beviser skal desuden kunne gøres tilgængelige for myndigheder forud for havneanløb, hvilket har et stort potentiale for at effektivisere havnestatskontroller og andre procedurer ved havneanløb
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094