23948sdkhjf

Rekordoverskud i Grenaa Havn

Grenaa Havn har i 2018 præsteret det klart bedste resultat i havnens historie. Overskuddet skal primært bruges til investeringer

Ud af en omsætning på 59 mio. kroner i 2018 leverede Grenaa Havn A/S et overskud på 15 mio kroner i 2018. Omsætningen var samtidig 8 mio. kroner større end året før.

Nøgletallene blev præsenteret i går på havnens generalforsamling af en stolt havnedirektør.

- Den er samtidig resultatet af havnens nye strategi og organisation samt vores nye og skarpere profil, siger han i en pressemeddelelse. 

Grenaa Havn har oplevet vækst inden for alle syv kerneforretningsområder - ikke mindst når det gælder stacking, som er vedligeholdelse og oplægning af borerigge og skibe.

- Her har vi for alvor fået et gennembrud, som blandt andet manifesterede sig ved, at Mærsk Drilling i 2018 valgte Grenaa Havn som stedet, hvor en af verdens største borerigge, 'Mærsk Inspirer', skulle gennemgå et stort vedligeholdelsesarbejde, siger Henrik Carstensen. 

140 millioner kroner til lokale virksomheder

Også Grenaa Havns bestyrelsesformand, Bent Hansen, er begejstret:

- Grenaa Havn har nu for alvor bevist, at vi har styrkepositioner, som er unikke – det er det suverænt bedste resultat i havnens historie et markant udtryk for, siger han i pressemeddelelsen.

Bent Hansen hæfter sig ved, at arbejdet med at klargøre 'Mærsk Inspirer' til nye opgaver skabte ordrer for 400 mio. kroner – heraf gik 140 mio. kroner til lokale virksomheder fra Grenaa og Djursland.

Carsten Plougmann Andersen i bestyrelsen

2018-overskuddet skal først og fremmest bruges på investeringer i at gøre havnen endnu mere konkurrencedygtig. Det gælder først og fremmest flere kajmeter, så der kan blive plads til at håndtere flere skibe.

Derudover fremhæver Henrik Carstensen Stena Lines satsning på havnen med en ny rute til Halmstad som en årsag til at se positivt på fremtiden. 

I forbindelse med generalforsamlingen sagde bestyrelsen farvel til to medlemmer og goddag til to nye. 

Vagn Hundebøll og Claus Wistoft ønskede ikke at genopstille. De bliver afløst af Anne Bjerrekær, direktør for Det Grønne Museum, og Carsten Plougmann Andersen, tidligere topchef i Mærsk-koncernen og i dag engageret i en række bestyrelsesposter samt ejer af konsulentfirmaet C. Plan Consultants.

- Anne Bjerrekær tilfører blandt andet bestyrelsen værdi, når det gælder vores ambitioner om at løfte Sydhavnen til et attraktivt område for turister, og Carsten Plougmann Andersen kan med sine solide shipping-erfaringer blandt andet styrke vores fortsatte udvikling inden for stacking, siger Bent Hansen.

Læs også: Grenaa Havn klar til dekommissionering

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094