23948sdkhjf

Stor offshore vind-ordre til Hvide Sande Shipyard

Hvide Sande Shipyard skal producere 72 kraner til Krigers Flak havmøllepark som underleverandør til Bladt Industries

Hvide Sande Shipyard, Steel and Service får tocifret millionordre til Kriegers Flak havmøllepark. Virksomheden som beskæftiger cirka 150 mennesker i Ringkøbing Skjern Kommune skal levere 72 kraner til havmølleparken, som bliver Danmarks største.

Det oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse.

Ordren på de 72 kraner har en tocifret million værdi og kommer fra Bladt Industries, som står for leveringen af dele af fundamenterne til Krigers Flak for Vattenfall, der opfører og ejer parken.

Kranerne bruges til at hejse udstyr og reservedele op på møllerne ligesom man i tilfælde af et uheld vil kunne fire tilskadekommen ned fra møllen. Den udsatte placering på havet stiller store krav til kvaliteten.

- Ordren er en videreførelse af de erfaringer vi har fra Horns Rev 3, og det passer rigtigt godt med at vi netop har investeret i nye faciliteter i Ringkøbing, der skal bruges til samling af Davit-kraner, og hvor søsterselskabet Seasight Davits, som udvikler og servicerer Davitkranerne også får til huse. Kranerne til Kriegers Flak betyder, at vi kan fastholde vores nuværende beskæftigelsesniveau.

Det udtaler Carl Erik Kristensen, direktør i Hvide Sande Shipyard, Steel and Service, i en pressemeddelelsen, men understreger samtidigt:

- Vi er i skarp international konkurrence og er derfor glade for at vinde de danske projekter. Men det er en streg i regningen, at ordren kunne have været på 41 ekstra kraner, hvis ikke Vesterhav Syd og Nord var blevet udskudt. Den del håber vi kommer senere.

En afgørelse fra Energiklagenævnet vedrørende en klage over Vesterhav Syd betød fornyeligt, at Vattenfall var nødt til at udskyde idriftsættelsen af de to havmølleparker og aflyse en række udbud til bl.a. overgangsstykker herunder kraner. Ordren er lagt i forlængelse af en aftale fra december mellem Bladt Industries og Vattenfall om at levere de såkaldte overgangsstykker, der forbinder selve møllen med fundamentet.

- Vi ved fra tidligere projekter, at Hvide Sande Shipyard, Steel & Service leverer avancerede kraner af højeste kvalitet, og vi ser frem til et godt samarbejde på det kommende Kriegers Flak projekt, siger Klaus Munck Rasmussen, Vice President hos Bladt Industries.

Kriegers Flak opføres i Østersøen og vil, når den efter planen er i fuld drift i 2021, kunne dække det årlige elforbrug i 600.000 danske husstande.

- Det her er et bevis på, at investeringer i havvind skaber arbejdspladser omkring de havområder de opføres i. Med den udvikling vi ser i Nordsøen og som er på vej i Østersøen er der mere på vej”, siger Michael Simmelsgaard, landechef i Vattenfall.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143