23948sdkhjf

Slagelse Kommune vil købe Stigsnæs-havnen

I forbindelse med at Ørsted skiller sig af med dybvandshavnen i Stigsnæs har Slagelse Kommune lagt et bud ind på havnen. 

Det skriver Sjællandske på baggrund af et referat fra et lukket byrådsmøde, som ved en fejl var blevet gjort offentligt tilgængelig i en halv times tid. 

- Der er sket en beklagelig fejl, men selv om du kan se, hvad det drejer sig om, så har hverken jeg eller andre byrådsmedmedlemmer nogen kommentarer, for vi har underskrevet en fortrolighedserklæring, siger Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S) til Sjællandske. 

Med vanddybder på 18 meter var der tilbage i starten af 00'erne planer om at bygge en stor containerterminal på Stigsnæs, der skulle tage imod de helt store containerskibe og tjene som omlastningshavn for feedersejlads ind i Østersøen. 

Planerne blev ifølge Wikipedia skrinlagt, da krav om fylde arelerne med oppumpet havbund i stedet for forurenet jord fik budgettet til at skride. 

Sjællandske skriver, at også private investorer har budt ind på havnen, og at Ørsteds afgørelse af, hvem får lov til at blive køber, forventes offentliggjort i maj i år.

Læs også: Aarhus vokser som nordatlantisk containerhub

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078