23948sdkhjf

Nyudviklet gasrampe giver Eltronic et forspring

Blue INNOship-projektet har været værdifuldt for Hedensted-firma
For Hedensted-firmaet Eltronic Fueltech har deltagelsen i Blue INNOship givet et konkurrencemæssigt forspring.

Det fortæller adm. direktør Louise Andreasen, som i sidste uge deltog på Blue INNOship-afslutningskonferencen på DTU, hvor Eltronics projekt blev præsenteret.

Med projektet Gas Valve Train er det lykkedes partnerne med at udvikle en gasrampe, der kan øge trykket fra 300 Bar til 600 Bar, således at motoreffektiviteten af MAN Energy Solutions to-takts gasmotorer stiger med omkring 3 pct.

- Det er vores strategi at deltage i netop den slags projekter, fordi vi lever af at være med til at udvikle og forbedre konkurrenceevnen i de brancher, vi nu er i. Og for vores del af forretningen er det marineindustrien og i høj grad MAN, som er vores tætte samarbejdspartner, siger Louise Andreasen.

Hun understreger, at samarbejdet med MAN Energy Solutions er essentielt for Eltronic, for at virksomheden kan forblive i markedet

Så det har betydning for bundlinjen?

- Ja, og for at vi bliver ved med at blive valgt som partner fremadrettet af MAN, for det er jo ikke en selvfølge, at det er vores komponenter, der bliver valgt. Så det er med til, at vi fortsat har en eksistensmulighed på markedet. For hvis vi ikke er med på den nye teknologi, så stagnerer vi fuldstændig, siger Louise Andreasen.

Projektleder hos Eltronic, Louise Ørnfelt, fremhæver især muligheden for at arbejde med nye teknologier som givende i projektet.

- Vi har haft mulighed for at fordybe os i nogle teknologier, som vi måske ikke nødvendigvis havde haft ellers. Og så har man også fået nogle nye samarbejdspartnere i branchen. Det har været rigtig givende og har også givet noget fremadrettet på vores andre projekter.

Hvordan har I oplevet samarbejdet med de øvrige partnere i projektet?

- Det har været MAN, der har været den overordnede projektejer, som vi har arbejdet sammen med, og så har vi arbejdet rigtig meget sammen med de supporterende klasseselskaber og universiteterne. Dér har det også været rigtig fedt at kunne få noget viden fra universiteterne, som har kunnet belyse nogle ting, man måske ikke selv har kompetencer til inhouse, siger Louise Ørnfelt.

Læs også: Punktum for fire års maritim innovation i stor skala
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109