23948sdkhjf

Mærsk beholder Supply Service

A.P. Møller-Mærsk har opgivet at sælge Maersk Supply Service, som nu omklassificeres fra ophørende til fortsættende aktivitet
Bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk har i dag besluttet at indstille udskilningsprocesserne for Maersk Supply Service. Som en konsekvens heraf vil Maersk Supply Service blive omklassificeret fra ophørende aktivitet til forsættende aktivitet i selskabet. Det oplyser Mærsk i en selskabsmeddelelse fredag.

Maersk Supply Service har været klassificeret som en ophørende aktivitet og et aktiv bestemt for salg siden fjerde kvartal 2019. Det skete som et resultat af koncernens beslutning i 2016 om at udskille de olierelaterede virksomheder fra A.P. Møller-Mærsk.

I 2017 blev Maersk Oil således frasolgt til franske Total, og siden blev Maersk Tankers solgt til Mærsk-familiens selskab, A.P. Møller Holding. Men det lykkedes ikke at sælge Maersk Supply Service.

- På trods af vedvarende bestræbelser er der ikke blevet fundet en attraktiv strukturel løsning for Maersk Supply Service, primært på grund af de vanskelige markedsforhold med overkapacitet inden for offshore supportskibsindustrien, skriver Mærsk.

- Den strategiske udvikling af Maersk Supply Service, der fokuserer på at diversificere selskabets forretning ind på nye markeder, vil forsætte, og selskabet vil operere som en selvstændig virksomhed og ikke som en integreret forretningsenhed i APMM, hedder det videre.

Nye forretningsområder

Omkring 30 pct. af omsætningen i Maersk Supply Service blev i 2018 genereret fra nye forretningsområder, herunder offshore vind, oprydning af havet og dybhavs-minedrift. Denne strategi vil ifølge ledelsen gøre det muligt for rederiet at blive mindre afhængig af det traditionelle olie- og gasmarked i fremtiden.

- Vores flåde på 44 skibe har en gennemsnitsalder på mindre end ti år og understøtter vores tilbud om integrerede løsninger. Med vores moderne flåde og dygtige medarbejdere er vi godt positionerede til at drage fordel af fremtidige markedsmuligheder og differentiere os fra vores konkurrenter, udtaler Steen S. Karstensen, adm. direktør for Maersk Supply Service.

Som følge af omklassificeringen vil Maersk Supply Service igen blive inkluderet i A.P. Møller-Mærsks resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse i lighed med andre forsættende aktiviteter, og historiske tal vil blive justeret. Maersk Supply Service vil blive rapporteret under segmentet ”Manufacturing & Others”, fremgår det.

Tæt på break-even i år

Maersk Supply Service nåede sidste år en omsætning på 263 mio. dollars og en driftsindtjening (EBITDA) på 3 mio. dollars med et negativt frit cash flow på 316 mio. dollars som følge af betalingen af fire nybygninger. I slutningen af 2018 var den investerede kapital 714 mio. dollars som følge af en negativ fair value justering på 400 mio. dollars opgjort i tredje kvartal 2018.

For 2019 er forventningen en EBITDA tæt på break-even niveau og et negativt frit cash flow på ca. 200 mio. dollars som følge af leveringen af de resterende nybygninger bestilt i 2014.

Omklassificeringen af Maersk Supply Service vil ifølge meddelelsen ikke få betydning for Mærsks forventningerne til resultatet for 2019, som blev oplyst den 21. februar 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297