23948sdkhjf

Fagboss i sjælden hyldest til arbejdsgiver

Et beklageligt og overraskende farvel.

Sådan lød kommentaren fra fagforbundet Metal Maritime, da det kom frem, at Niels Smedegaard har sagt op som DFDS-topchef.

Det hører unægtelig til undtagelserne, at et sømandsforbund på denne måde begræder en opsigelse fra arbejdsgiversiden.

Men formand Ole Philipsen er oprigtig ked af det.

Og hold nu godt fast:

- Niels Smedegaard har vist sig at have alle de dyder, vi forbinder med en rigtig skibsreder: Dygtighed, tillidsskabende og ordholdende. Samt - ikke mindst - evnen til at træffe langt flere rigtige beslutninger end dårlige. Sådanne rigtige skibsredere er blevet en mangelvare i en tid, hvor ledere styres af Excel-ark og CBS-buzzwords.

Sådan lyder det i den skriftlige erklæring fra Metal Maritime, som blev udsendt umiddelbart efter nyheden om Niels Smedegaards fratrædelse.

Det DFDS, som Niels Smedegaard overtog for 12 år siden var ifølge Metal Maritime præget af at være "bagud af dansen, men er blevet omdannet til det vel bedst drevne danske rederi - vel at mærke med danske søfarende. Udviklingen i de 12 år med Niels Smedegaard som øverste chef har været imponerende."

Ole Philipsen fortsætter:

"Nok var vi skeptiske, da han uden rødder i søfarten overtog ledelsen i rederiet tilbage i 2007. Skepsissen blev dog hurtigt omvendt til dyb respekt. At rederiet samtidig har løftet sin del af samfundsansvaret ved at være en af - hvis ikke den største - arbejdsgiver for danske søfarende viser, at danske søfarende ikke er hverken en umulighed eller et nødvendigt onde ved dygtig ledelse. De bestyrelser, der i fremtiden får mulighed for at få Niels Smedegaard om bord, kan glæde sig. Vi ønsker Niels Smedegaard god vind og håber, at arvtagerne i DFDS vil fortsætte kursen med dansk beskæftigelse og med tæt samarbejde med de overenskomstbærende maritime, faglige organisationer. Resultaterne viser om noget, at samarbejde lønner sig. Også på bundlinjen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125