23948sdkhjf

På denne Svitzer-båd er der kun kvinder ombord

Her på kvindernes internationale kampdag ser flere virksomheder muligheden for at profilere sit arbejde med at fremme ligestilling. En af de virksomheder er Mærsks bugserrederi Svitzer, som i den Dominikanske Republik har en båd, hvor den fem kvinder store besætning udelukkende består af kvinder. 

Ifølge Svitzer er der tale om en milepæl inden for den maritime industri i Latinamerika.

- Mange ting, som vi tror kræver fysisk kraft at udføre, kræver i realiteten kun teknisk snilde og de rigtige værktøjer, siger maskinchefen på 'Svitzer Monte Cristi', Marysabel Moreno, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Mange tror, at kvinder ikke kan arbejde på en kraftig slæbebåd, men vores besætning har vist, at denne type arbejde ikke er forbeholdt et bestemt køn.

Svitzer kalder initiativet for køns-inkluderende, og håbet er at ændre tendensen til, at maritim navigation har en stærk kønsmæssig slagside. Ifølge det internationale forbund af transportarbejdere, ITF, udgør kvinder blot to pct. af den maritime arbejdsstyrke, hvoraf de fleste arbejder på krydstogtskibe og færger. 

- Hos Svitzer vil vi gerne arbejde aktivt med at forbedre mulighederne og karrierne for vores kvindelige kollegaer og for dem, der arbejder i branchen, siger Dickson Rivas, direktør for Svitzer i den Dominikanske Republik, i pressemeddelelsen. 

- De her kvinder er blevet lokale ikoner for andre og har vist sig at være et effektivt og hårdtarbejdende hold, siger han. 

I Svitzer er der globalt 21 kvinder i ledende stillinger inden for operationelle funktioner. 

Læs også: Stena Line øger fokus på ligestilling og inklusion

Se besætningen på 'Svitzer Monte Cristi' fortælle om at være kvinder på slæbebåden i videoen her:

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109