23948sdkhjf

Storstrejke truer 20 svenske havne

Konflikten mellem det svenske Hamnarbetarförbundet og arbejdsgiverorganisationen Svenske Hamnar spidser til. 

For en god uges tid siden varslede arbejdsgiverne lockout gældende fra 6. marts og frem til udgangen af juli. Der er ikke tale om fuldstændigt lockout, men et stop for blandt andet betaling af overtidstillæg. 

Havnearbejderne har dog svaret igen ved at varsle total arbejdsnedlæggelse i samtlige svenske havne i samme periode. 

Ifølge News Øresund omfatter varslet imellem 1000 og 1300 medarbejdere i omtrent 20 havne. 

- For et lille land, afhængig af udenrigshandel, er det et mareridtsscenarie, siger Johan Woxenius, professor i søfartens logistik, ifølge News Øresund til TT.

Han henviser til, at strejken kan blive en trussel for svensk industri, der vil blive afskåret fra vigtigte komponenter til produktionen og en vigtig eksportvej.

Både havne og arbejderforbund har accepteret en invitation til endnu et mæglingsmøde. Det skal finde sted mandag den 4. marts. 

Ifølge TV2 Bornholm kommer strejken ikke til at berøre Ystad Havn. 

- Vi har ingen medlemmer, som er organiseret på havnen i Ystad, og derfor vil der heller ikke være nogen påvirkning af passagertransporten til og fra havnen, siger Eskil Rönér, der er ordførende i Svenska Hamnarbetarförbundet, til TV2 Bornholm.

Som Søfart tidligere har skrevet, har punktstrejker gennem længere tid ført til, at blandt andre DFDS har måttet omdirigere skibe, der ellers skulle have været til Gøteborg.

Læs mere: Strejke sender DFDS-skibe uden om Gøteborg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111