23948sdkhjf

'World Bora'-kaptajn blev løsladt mod kaution

Det kostede 10.000 euro at holde kaptajnerne på CTV'en 'World Bora' og general cargo-skibet 'Raba' på fri fod efter sammenstød i høj fart i sidste uge.

Begge kaptajner er under mistanke, efter at danske World Marine Offshore's 31 meter lange CTV 'World Bora' i sidste uge kolliderede med det 81 meter lange general cargo 'Raba' ud for den tyske ø Rügen. 

Det oplyser Wasserschutzpolizei Mecklenburg-Vorpommern til Søfart efter kollisionen, der sendte samtlige 15 ombordværende på 'World Bora' på hospitalet på den tyske ø Rügen. 

De to kaptajner forblev på fri fod, men kun mod en kaution på 10.000 euro (ca. 75.000 kroner) per person. De er begge mistænkt for at være til fare for skibstrafikken.

Kaptajnen på 'Raba' burde ifølge politiet have undviget 'World Bora'. Det gjorde den polske kaptajn som bekendt ikke. Kaptajnen på 'World Bora' burde dog også have indset, at trimaranen var på kollisionskurs, og bliver derfor betragtet som medskyldig. 

'World Bora' skød en hastighed af 18 knob, da den tørnede ind i 'Raba's styrbords side. 

Billeder fra 'World Bora's interior efter sammenstødet vidner om den kraft, som de fire besætningsmedlemmer og 11 passagerer blev udsat for ved sammenstødet. Ingen kom noget til på 'Raba'.

Søfart har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra World Marine Offshore. 

Læs mere: World Marine peger på menneskelig fejl bag kollision

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094