23948sdkhjf

Force får 12 millioner til maritim innovation

Undervisningsministeriet har bevilget 12,1 mio. kroner til Force Technology, som er øremærket tre forskellige projekter inden for maritim innovation. 

De tre projekter henvender sig til forskellige grene af den maritime branche, og forskningsaktiviteterne vil finde sted i år og næste år. 

Den ene projekt går ud på at udvikle et virtuelt laboratorium til at teste aero- og hydrodynamik. Det virtuelle laboratorium skal baseres på brugen af kunstig intelligens, og intentionenen er, at det kan supplere de fysiske test af aero- og hydrodynamik, som allerede finder sted. 

Det andet projekt er målrettet offshore-industrien. Målet er et udvikle en simulator, der kan bruges til at vælge og tilpasse avanceret løfteudstyr i forbindelse med offshore-operationer. Det kunne fx. være naceller til havmøller. Simulationerne skal også kunne bruges til at træne operatører i at bruge løfteudstyr. 

Endelig er et tredje projekt målrettet sikker og effektiv navigation i vandveje med lav havdybde. Her skal en forbedret hydrodynamisk model af et skib bruges til at simulere præcise manøvrer i lavt vand, i farvande med strøm eller bølger, samt i havne og kanaler. 

Læs også: Force skal undersøge kritik af bornholmerfærge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126