23948sdkhjf

MANs 175D i Middelhavets første Tier III-havneslæber

Havnen i Barcelona får næste år ny havneslæber, der som den første i segmentet opfylder IMOs Tier III-krav

MAN Energy Solutions har vundet kontrakten på leveringen af motorer til en ny spansk havnebugserbåd. Kontrahenten er P&O Reyser, som skal operere den 27 meter lange og 75 pæletræks tons store Asymmetric Tractor Tug (ATT) -nybygning for Barcelona Havn fra midten af 2020.

Motorerne inklusive katalysatorsystemer kommer dermed til at sidde i den første havnebugserbåd i Middelhavsområdet, der opfylder IMOs Tier III-regler om Nox-reduktion i skibes udstødsgas.

Nybygningen får et maskineri bestående af to MAN 12V175D MM Tier III-motorer på hver 2.220 kW. Den videre drivlinje er to FPP azimuth thrustere, mens motorerne også leverer power til spil og brandbekæmpelsespumper.

Fokus på systemer

- Vi får stadig flere referencer på MAN 175D fra et stadigt bredere spekter af skibssegmenter, så jeg er meget glad for, at vi nu også er til stede med motorserien i dette her meget vigtige segment, udtaler Lex Nijsen, Head of Four-Stroke Marine sales, MAN Energy Solutions, og uddyber:

– Motorpakken blev valgt fordi den har et meget kompakt footprint, er brændstofeffektiv og har en fleksibel design-tilgang, ikke mindst med katalysator-delen. Ordren passer derfor perfekt i vores strategi om i stigende grad at blive leverandør af komplette fremdriftsløsninger.

Motorpakken med den tilhørende katalysator vil blive leveret til byggeværftet Drydocks World-Dubai Shipyard direkte fra MAN Energy Solutions nye 175D-produktionsfacilitet i Frederikshavn. MAN Energy Solutions 175D-serie er i den aktuelle 12-cylindrede version tilgængelig fra 1.500 til 2.220 kW.

P&O Reyser levererer havne og terminalservices inklusive skibsdrift af mere end 100 fartøjer, her under bugserbåde i 11 forskellige havne. Selskabet er en del af P&O maritime, som igen er en del af DP World-koncernen. Herhjemme bl.a. kendt som ejer af Unifeeder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109