23948sdkhjf

Nordjysk skibselektronikfirma sælger offshore vind-aktiviteter

UNDERLEVERANDØRER: Ny aktør på el-området i offshore vind med tidligere Scanel-direktør i spidsen

Claus Søgaard Poulsen, tidligere adm. direktør hos Scanel International og nuværende direktør og indehaver af Pro Con, har netop indgået aftale om overtagelse af Scanels vindaktiviteter. Målet er en fordobling af både omsætning og antal medarbejdere i løbet af få år.

Det oplyser Pro Con i en pressemeddelelse.

Fra 2014 frem til 2018 stod Claus Søgaard Poulsen i spidsen for nordjyske Scanel International A/S. I perioden udviklede han en offshore vind-forretning, der i dag er størst på markedet inden for transition pieces – de såkaldte TP’er, der indeholder de tekniske installationer, som via søkabler forbinder vindgeneratoren til elnettet. Her varetager offshore vind-specialister alt lige fra design og installation til service og vedligeholdelse.

Store forventninger

Claus Søgaard Poulsen har store forventninger til Scanels vindaktiviteter og ser en solid forretning med stort vækstpotentiale, som han vil fortsætte under navnet Pro Con Wind Energy A/S.

- Vi har en god udgangsposition. Ejerkredsen bag Pro Con er velfunderet, og der er allerede skabt et stærkt fundament, som vi kan bygge videre på, fastslår Claus Søgaard Poulsen.

Målsætningen for Pro Con inden for offshore vind er en fordobling af både omsætning og antal medarbejdere inden for de næste tre år.

At få offshore vind ind som et nyt forretningsområde hos Pro Con styrker virksomhedens position som elteknisk specialist inden for udvalgte kerneområder og føjer 50 medarbejdere til staben, fortæller Claus Søgaard Poulsen.

- Med overtagelsen følger alle aktiviteter og medarbejdere, så vi får stærke kapaciteter og kompetencer ombord. Scanel har de seneste år udviklet sig markant på området, og kundeporteføljen tæller en række danske og udenlandske kunder, siger Claus Søgaard Poulsen og fortsætter:

- Det er derfor en stor glæde og fornøjelse, at jeg sammen med velkendte medarbejdere nu har mulighed for at genoptage udviklingen af det forretningsområde, som jeg selv var en del af i 2014-2018.

Tilbage til rødderne

Om frasalget udtaler de to direktører og ejere af Scanel International A/S:
- Frasalget af vindaktiviteterne sker på baggrund af et ønske om at vende tilbage til rødderne i marine-, skibs- og olieindustrien«, lyder det fra Palle Thordal Lavrsen, og Ole Thue Hansen, som supplerer:

- Det er ikke vores kerneforretning at arbejde i vindbranchen. Derfor er vi ikke længere de rette ejere. Vindaktiviteterne er bedre tjent med en ny ejer, der kan udnytte potentialet og vil udvikle forretningsområdet fremadrettet.

Ejerskabet er trådt i kraft den 1. februar 2019. Vindaktiviteterne vil fremover operere under navnet Pro Con Wind Energy A/S med danske afdelinger i Aalborg, Aarhus og Esbjerg samt datterselskaber og repræsentation i Polen, Tyskland, England, Taiwan og USA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11