23948sdkhjf

Peter Madsen Rederi skal fjerne sten for millioner

I en kontrakt til et to-cifret millionbeløb skal Peter Madsen Rederi finde og fjerne sten fra havbunden i forbindelse med etableringen af Ostwind 2-projektet i den tyske del af Østersøen. 

Ostwind 2 kommer til at forbinde to havmølleparker med det tyske fastland. Før kablerne kan blive gravet ned, skal havbunden ryddes for store sten med en vægt på op til 12 ton, og her kommer Peter Madsen Rederi ind i billedet.

- Det er en rigtig stor kontrakt for os, og vi er meget stolte over, at 50hertz har valgt os til opgaven, siger Michael Normann, der er CEO i Peter Madsen Rederi. 

Rederiet skal både stå for insurvey og outsurvey i forbindelse med projektet. Det vil sige, at havbunden først vil blive undersøgt for at kortlægge, hvor de store sten befinder sig. 

Derefter bliver stenene fjernet med skibe, der har en wirekran installeret. For enden af wiren sidder en polygrab, og når den har haft fat i alle stenene, skal en outsurvey dokumentere, at alt er klar til udgravning. 

Forberedelserne er i gang, og projektet vil blive gennemført i løbet af 2019, når de nødvendige godkendelser er i hus. Peter Madsen Rederi kommer til at indsætte flere af sine egne skibe til operationen, såvel som eget udstyr til at undersøge havbunden. Et setup, der tidligere er blevet brugt i forbindelse med andre offshore vindparker. 

Peter Madsen Rederi er grundlagt i 1954 og råder over seks fartøjer, som er udstyret med enten hydraulisk kran eller wirekran.

Læs også: Offshore vind skal få Peter Madsen Rederi tilbage i plus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125