23948sdkhjf

VIDEO: 400.000 m2 havneudvidelse i fuld gang på Lindø

Odenses store industriområde og -havn, Lindø Port of Odense, har fuld gang i en påkrævet udvidelse. 400.000 kvm ekstra havneområde og en kilometer ny kaj med et specielt heavy load-område, hvor der kan udskibes tunge elementer som eksempelvis havvindmøller, er målet. 

Havneudvidelsen udføres i totalentreprise af et joint venture bestående af danske Züblin A/S og Jan de Nul Group fra Luxembourg. En kontrakt til 350 mio. kr., som blev underskrevet i maj sidste år.  

Og det er en teknisk krævende opgave, de to entreprenører nu er i fuld gang med. I første fase installerer Züblin 25.000 kvm spuns og 450 kajvægsankre i fjorden, mens Jan de Nul pumper to millioner kubikmeter sand ind for at etablere det nye havneområde.

- Den internationale ekspertise er stor på dette projekt, hvor både Züblin og Jan de Nul trækker på erfaring fra tidligere projekter i udlandet. Der er et spændende marked for havneudvidelser i Danmark og begge virksomheder ser dette projekt som en god indgangsvinkel til det danske marked, siger teknisk direktør for Züblins forretningsenhed Fundering & Anlæg, Thomas Bentsen.

Færdig i 2020

Ifølge Lindø Port er den store investering nødvendig for fortsat at trække de store danske og udenlandske aktører til området. Færdiggørelse er sat til 2020.

Denne heavy-load plade bliver 30 meter fra kaj og ind i land og 100 meter langs kaj, og er en massiv konstruktion særligt egnet til placering af meget store mobil- og crawlerkraner.

Læs også: De danske havne modtager mindre gods

Heavy-load projekter på Lindø både vil dermed kunne serviceres med den eksisterende 1.200 tons-portalkran på Terminal Syd og fra 2020 med projektopstillede mobil- og crawlerkraner på Terminal Nord.

 Video: Airflix

 

 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172