23948sdkhjf

Fem søfolk tilbage på brændende containerskib

Imens Hapag-Lloyd's containerskib 'Yantian Express' er på slæb bag 'Maersk Mobiliser', er fem besætningsmedlemmer kommet tilbage ombord

En del af besætningen på Hapag-Lloyds 7.510 TEU store 'Yantian Express' er kommet tilbage ombord på containerskibet, der bliver slæbt af 'Maersk Mobiliser' omtrent 800 sømil ud for Canadas østkyst.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om fem besætningsmedlemmer, der blev overført fra bugserskibet 'Smit Nicobar' til det stadigt brændende containerskib om aftenen den 9. januar. 

Arbejdet med at slukke branden, der startede i en container den 3. januar og hurtigt spredte sig til andre containere, er dog skredet frem. Ifølge Hapag-Lloyd er branden "i det store og hele inddæmmet og bragt under kontrol".

Imens 'Yantian Express' langsomt bliver bugseret mod land, er et tredje bugserskib på vej. Det forventes at slutte sig til operationen den 13. januar. 

Ifølge Splash har Hapag-Lloyd udsendt en meddelelse til kunder med last ombord på 'Yantian Express'.

Heraf fremgår det, at al last i bay (tværgående række) 12 over dæk og frem er blevet ramt af branden, ligesom last i lastrum 1 bay 1-9 er det. Desuden er al last i lastrum 2 bay 11-17 berørt af røg og/eller skader forårsaget af vand fra brandslukning. 

Læs mere: 7500 TEU containerskib driver brændende rundt i Atlanterhavet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096