23948sdkhjf

'Helge Ingstad' klar til at blive hævet

Efter at være sunket yderligere 30 cm over jul og nytår er fregatten 'Helge Ingstad' nu klar til at blive hævet, når vejret tillader det
Hævningen af den forliste fregat ' Helge Ingstad' har været udskudt flere gange. Men nu ser det ud til, at alt er på plads. alt, undtagen vejret.

Det skriver den norske avis VG .

Over jul og nytår har det stormet i Vestlandet, hvorfor én af de wirer, der har holdt fregatten fast mod land, er røget. Det er dog kun én af mange, og derfor vurderes det ikke at have stor indflydelse på den videre operation med at få hævet 'Helge Ingstad'.

Stormen også betydet, at fregatten er sunket yderligere 30 cm, men heller ikke dette får, ifølge VG's kilder, nogen betydning fremadrettet.

- I øjeblikket foregår den detaljerede planlægning af det videre hævningsarbejde. Al materiel er på plads, og personalet er tilbage fra ferie, siger Torill Herland, der er kommunikationschef for Sjøforsvaret i Norge, til VG.

Kranfartøjet 'Gulliver', der skal hæve fregatten, er ligeledes vendt tilbage til Norge efter at have været på opgave i Tyskland.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

1.781