23948sdkhjf

Celsius køber endnu en produkttanker

Danske Celsius Shipping har købt sin sjette produkttanker i år, skriver Tradewinds, der rapporterer om et julemirakel i segmentet

Det Hellerup-baserede Celsius Shipping med Jeppe Jensen ved roret har købt sit sjette produkttankskib, siden rederiet gik ind i segmentet tidligere i år.

Det skriver Tradewinds. 

Der er tale om den 45.000 t.dv. store 'Unique Developer', der er bygget i 2010. Celsius bekræfter købet, men ikke prisen, som angiveligt skulle være på 17 mio. dollar.

Opkøbet er med til at positionere Celsius Shipping i et segment, som efter at have skuffet fælt i en årrække nu ser ud til at være på vej mod bedre tider. 

Olieinvestorhuset Stifel betegner over for Tradewinds det, der lige nu sker i produkttank, som et "julemirakel". Det skyldes et sammenfald af øget efterspørgsel fra blandt andre Nigeria, der er ved at fylde lagrene for at undgå mangler på petroleumprodukter i forbindelse med det forestående valg i februar. Der meldes også om øget handel mellem Den Mexicanske Golf og Brasilien. 

Samtidig er raterne inden for råolie steget så meget, at nybyggede råolieskibe ikke længere snupper raffinerede olielaster på deres jomfrurejser, fortæller Torm's CEO Jakob Meldgaard ifløge Tradewinds.  

Flere LR2-skibe er sågar blevet renset for at gå ind i produkttank, så 42 pct. af LR2-flåden ifløge Stifel nu sejler med beskidte laster. Det er det højeste niveau siden marts 2015. 

Læs også: Celsius bestiller LNG-nybygninger med bobler

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079